Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26 /15:05

Vilniaus centre esančioje sankryžoje – chaosas lyg Indijoje

Ketvirtadienį Vilniuje, sankryžoje šalia Policijos departamento ir PC „Panorama“, neveikia šviesoforas. Tai sukėlė didžiulę sumaištį.

Bandantys daryti kairį posūkį iš Saltoniškių g. į T.Narbuto gatvę, negaili karčių žodžių eismo reguliavimo specialistams. Sankryža kaipmat užsikemša, daug automobilių sustoja ant geltonomis linijomis pažymėtos sankryžos zonos, kurioje sustoti draudžiama.

Kaip 15min informavo Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių tarnyba, dėl laikino šviesoforo gedimo transportininkai nėra kalti. Jokie remonto darbai šioje sankryžoje šiuo metu nėra atliekami.

Nepatogumų vairuotojams kilo dėl elektros tinklų gedimo. Juos bando pašalinti ESO specialistai.

Jei šviesoforas neveiks iki vakaro, tikėtina, kad apie 17 val. čia susiformuos neįveikiamos spūstys ir prireiks eismo reguliuotojo pagalbos.

Papildyta. 13.15 val. redakcija gavo patvirtinimą, kad šviesoforas sutaisytas.

ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba paaiškino, kad šviesoforo veikla sutriko po to, kai pašaliniai asmenys pažeidė vidutinės įtampos elektros kabelių liniją.

Neatsargūs kasinėtojai yra nustatyti, jiems surašysime administracinio teisės pažeidimo protokolą.

„Neatsargūs kasinėtojai yra nustatyti, jiems surašysime administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Didelė dalis elektros ir dujų tinklo infrastruktūros – elektros kabeliai, dujotiekiai, − įrengta po žeme. Todėl rūpindamiesi savo saugumu ir nebūdami tikri, kur nutiestos linijos ir dujotiekiai, be suderinimo su ESO, pašaliniai asmenys neturėtų vykdyti žemės kasimo darbų giliau nei 30 centimetrų, lyginti grunto ar atlikti melioravimo darbų. ESO atstovus būtina išsikviesti ir tais atvejais, kai kasant gruntą aptinkami brėžiniuose nenurodyti vamzdynai ar linijos.

Visuomet siekiame kuo operatyviau atkurti elektros ir dujų tiekimą, tačiau raginame visuomenę nepamiršti, kad tinklo pažeidimai kelia ne tik nepatogumų, bet ir pavojų žmonių sveikatai, gyvybei bei turtui. Todėl planuodami bet kokius didesnius žemės darbus visuomet pasitarkite su ESO atstovais.

Jei požeminių elektros kabelių apsaugos zonose reikia kasti giliau nei 30 cm, prieš pradedant darbus būtina gauti ESO leidimą ir sužinoti tikslią elektros kabelių vietą. Prašymą kasimo darbams galima užpildyti čia“, – rašo komentare Martynas Burba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito