Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė žada: T.Narbuto ir Saltoniškių g. sankryža taps pralaidesnė

Sostinės savivaldybė skirs vieną papildomą eismo juostą T.Narbuto gatvėje tiesiai važiuojantiems vairuotojams žiedinės sankryžos link. Dėl to vietoje dviejų eismo juostų sukti į kairę, į Saltoniškių gatvę, liks tik viena, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tai esą pagerins važiavimą šioje miesto dalyje, nors lieka neaišku, kaip toks pokytis ką nors gali pagerinti.
T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryža
T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryža / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Eismas

Atsižvelgusi į eismo srautų pasiskirstymą T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryžoje, savivaldybė jau šį savaitgalį planuoja pradėti svarbius eismo tvarkos pakeitimus minėtoje gatvių sankryžoje ir jos prieigose. Atsiradus papildomai eismo juostai T.Narbuto gatvėje, per parą pravažiuos penkiais tūkstančiais daugiau transporto priemonių nei iki šiol, pagerės sankryžos pralaidumas važiuojantiems tiesiai link Konstitucijos pr., Geležinio Vilko ir T. Narbuto g. žiedinės sankryžos.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo pakeitimai T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryžoje
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo pakeitimai T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryžoje

Po eismo organizavimo pakeitimų šioje sankryžoje pasikeis važiavimo tvarka: tik iš vienos eismo juostos į kairę galės sukti tie vairuotojai, kurie atvyksta nuo Pilaitės į Saltoniškių gatvę. Iki šiol sukti į Saltoniškių gatvę galima iš dviejų eismo juostų.

Važiuojantys tiesiai link T.Narbuto ir Konstitucijos pr. žiedinės sankryžos galės važiuoti jau keturiomis eismo juostomis, iš kurių viena skirta tik viešajam maršrutiniam transportui.

Kaip visa tai pagerins važiavimą pačiu žiedu, lieka neaišku, nors būtent čia ir kyla daugiausia sunkumų vairuotojams – spūstys formuojasi dėl nepralaidaus žiedo, o ne sankryžos ties Saltoniškių gatve.

Eismo organizavimo pakeitimai bus atliekami atsižvelgus į oro sąlygas, kurios svarbios horizontalaus ženklinimo darbams, todėl vairuotojus prašome stebėti kelio ženklus ir būti atidiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito