Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai įsigudrino: naudojasi „slaptais“ įvažiavimais į dar neatidarytą aplinkkelį

Sostinės vairuotojai tarsi Šventosios dvasios apsireiškimo laukia Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo atidarymo, kuris numatytas gruodį. Miesto savivaldybės atstovai tikisi, kad po naujo kelio atidarymo išnyks nemaža dalis spūsčių pagrindinėse Vilniaus arterijose, o gyventojai savo kelionių tikslus pasiekti galės greičiau. Tačiau aplinkkelio statybos daliai gyventojų sukėlė nemažai nepatogumų.
Įvažiavimas į Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybvietę
Įvažiavimas į Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybvietę / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rajonų, esančių už statomo vakarinio aplinkkelio, gyventojams pastaruosius metus tenka susidurti su nepatogumais: Buivydiškių, Gineitiškių ir dar kelių gyvenviečių atstovams tenka arba važinėti apylankas, arba dėl aplink vykstančių statybų keliauti prastos būklės keliais.

Išeitį vilniečiai surado. Likus vos kelioms savaitėms iki III etapo, kuris sujungs Pilaitės prospektą su Ukmergės gatve, atidarymo kai kurie vietos gyventojai jau naudojasi išasfaltuota aplinkkelio atkarpa, kuri oficialiai – dar statybvietė. Prie įvažiavimų į jį esantys draudžiamieji ženklai norinčių sutrumpinti kelią neatbaido – tokiu būdu naudojasi net taksistai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Įvažiavimas į Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybvietę
Luko Balandžio / 15min nuotr./Įvažiavimas į Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybvietę

Šešuolių gatve jie nusuka tiesiai į dar statomą aplinkkelį, o juo pavažiavę, nusuka į aplinkines gyvenvietes, su kuriomis susisiekimas dabar keliais kilometrais ilgesnis – per Pilaitės prospektą. „Slaptų“ įvažiavimų į aplinkkelį yra ir daugiau, tačiau, kaip teigė naujieną pranešęs 15min skaitytojas, būtent šia atkarpa naudojasi daugiausiai gyventojų.

A.Zuoko pavyzdys užkrėtė?

Galima juokauti, kad miestiečiams negerą pavyzdį parodė buvęs sostinės meras, o dabar – Vilniaus tarybos narys Artūras Zuokas, prieš kelias savaites pravažiavęs automobiliu per dar įrenginėjamą aplinkkelio trasą. Kaip vėliau patikslino Vilniaus savivaldybė, A.Zuokas pasielgė nelegaliai ir neturėjo tam teisės.

„Vairuotojai iš tikrųjų važiuoja nelegaliai. Prie vis dar statomo aplinkkelio yra sudėti eismą draudžiantys ženklai. Statybvietėje yra saugoma darbo technika bei kitas turtas. Norime dar kartą paprašyti gyventojų nepažeidinėti kelių eismo taisyklių ir nevažiuoti draudžiamose vietose, nes kelias dar nėra paruoštas eismui ir jame vyksta darbai“, – atviravo aplinkkelį statančio rangovo „Kauno tiltai“ komunikacijos specialistas Laurynas Slapšys.

Važiavimas iki galo neįrengtu keliu, žvelgiant į Kelių eismo taisykles, užtraukia tokią pačią atsakomybę, kaip ir važiavimas šaligatviu, veja ar dviračių taku – baudą nuo 28 iki 86 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas