Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnietis pasipiktino: automobilių plovyklos statybos keičia Vilniaus rajono eismą

Vilniuje, Perkūnkiemio rajone, kur vakarinis aplinkkelis susijungia su Ukmergės g., statomas naujas statinys. Skaitytojas Mykolas kreipėsi į 15min piktindamasis, kad dėl to buvo išardyta ir užtverta dalis Ukmergės gatvės miesto link, taip sukeliant tikrą chaosą. Tačiau savivaldybė ramina – ribojimai dėl čia statomos automobilių plovyklos laikini.
Remonto darbai Ukmergės g.
Remonto darbai Ukmergės g. / Vilniaus miesto savivaldybės iliustr.

Juostų nubraižymas kelia chaosą

Pasak Mykolo, nubraižytos naujos geltonos juostos.

„Jos nubraižytos bet kaip, nes vieną iš dviejų miesto link judančių juostų nukreipia prie šviesoforo signalo su žalia rodykle, kur galima sukti tik į kairę ir kuri dega tik 3 sekundes. Šioje sankryžoje toks juostų nubraižymas kelia visišką chaosą“, – tikina vyras.

Pasak vilniečio, antra eismo juosta į miestą važiuojantis atsiduria situacijoje, kurioje privalo laukti prie žalio rodyklės ir važiuoti iš miesto (ko jis visai nenori) arba pažeisti taisykles ir kirsti geltoną ištisinę liniją.

„Neabejoju, kad žymėjimas liks. Tik bus pastatytas ženklas, kad pateisinti kvailai nubraižytas linijas. Vadinasi, liks tik viena eismo juosta vedanti į miestą“, – spėja Mykolas.

Pasak jo, tuomet Tarandės, Bukiškio, Avižienių, Galinės, Maišiagalos gyventojams, atvykstantiems iš toliau, bei atvykstantiems aplinkkeliu, liks tik viena eismo juosta, vedanti į miestą.

„Tokiu būdu dabartinis patekimas į miestą, spūstys rytais, kurios formuojasi iki Avižienių gyvenvietės, dar pailgės. Vaikams reikės keltis anksčiau, labai daug žmonių, gaiš savo brangų laiką. O dėl ko? Dėl kažkokio vieno privataus statytojo įgeidžio, prasivesti tik jam reikalingas komunikacijas ir kelius?“ – svarsto vyras, kuriam situacija atrodo neteisinga ir tiesiog absurdiška.

Jis nesupranta, kodėl turi būti uždaryta 1 eismo juosta A2 – antro pagrindinio – kelio Lietuvoje vardan objekto savininko ir taikomasi prie pastarojo, o ne atvirkščiai – prie 100 tūkst. žmonių, kurie važiuoja šiuo keliu.

Ribojimai laikini

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas nuramino, kad ribojimai laikini.

Jis 15min paaiškino, kad eismas Ukmergės, Perkūnkiemio ir A.Vienažindžio gatvių sankryžoje ribojamas dėl šilumos, nuotekų ir lietaus vandens surinkimo tinklų bei pirmos eismo juostos dangos remonto, taip pat bus tikslinama viešojo transporto sustojimo vieta.

„Ribojimai įsigaliojo spalio 8 d. (šeštadienį) ir preliminariai galios iki spalio 25 d. Atsižvelgdama į vairuotojų pastebėjimus ir elgesį šioje sankryžoje, darbus vykdanti UAB „Kerista“ pirmadienį patikslino žymėjimą, tačiau ribojimai išlieka tie patys: iš pirmos juostos galima važiuoti tiesiai ir į dešinę (į Perkūnkiemio gatvę), o iš antros – tik tiesiai (Ukmergės gatve centro link)“, – aiškino G.Grubinskas.

Važiuojant nuo Tarandės, šioje sankryžoje pasukti į kairę arba apsisukti laikinai draudžiama. Apie tai vairuotojus įspėja ir apylankos ženklas.

Pasak G.Grubinsko, teritorijos vystytojas įpareigotas savo lėšomis sutvarkyti pro šią atkarpą einančius inžinerinius tinklus. Teritorijoje statoma automobilių plovykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas