Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi 2014-ųjų BMW i8 jau užsakyti

Svarstote apie sportinio hibrido BMW i8 įsigijimą? Tuomet jums šio automobilio laukti reikės iki 2015-ųjų. Mat, BMW pardavimų skyriaus vadovas Ianas Robertsonas atskleidė, kad visi 2014-iesiems skirti modeliai jau parduoti.
Serijinis BMW i8
Serijinis BMW i8 / BMW nuotr.

Specialistas neatskleidė, kiek šių modelių bus parduota per ateinančius metus, tačiau žinoma, kad automobiliai debiutuos kitų metų viduryje.

Panašu, kad BMW i divizijos darbas atsipirks su kaupu. Tai – jau antras modelis, pasižymintis tokia didele paklausa. „Reuters“ naujienų agentūrai I.Robertsonas atskleidė, kad kompanija sulaukė beveik 10 tūkst. i3 užsakymų. Šie elektromobiliai Europos šalyse rieda nuo lapkričio vidurio.

BMW i8
BMW i8

i8 yra gerokai galingesnis už i3 – sportiniame hibride sumontuotas 1,5 litro 3 cilindrų variklis su „TwinPower Turbo“ technologija. Jis generuoja 228 AG ir 320 Nm, tačiau papildomas elektros motoras bendrą automobilio pajėgumą padidina iki 357 AG ir 570 Nm.

Iki 100 km/val. šis automobilis įsibėgėja per 4,4 sekundės, o maksimalus jo greitis siekia 250 km/val. Tačiau dar didesnį įspūdį palieka šio hibrido degalų sąnaudos – BMW teigia, kad i8 vidutiniškai suvartoja 2,5 litro degalų šimtui kilometrų kelio.

Bazinių BMW i8 kaina Vokietijoje prasideda nuo 126 tūkst. eurų (apie 434 tūkst. Lt). Pramonėje sklando kalbos, kad sėkmingi BMW i divizijos automobilių startai uždegs žalią šviesą naujo i5 modelio gamybai, kuris pagal dydį gali būti lyginamas su „MINI Countryman“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas