Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Volkswagen“ salone parduodamas naudotas automobilis, kurio rida atsukta?

Naujų automobilių atstovybėse parduodamiems naudotiems automobiliams paprastai būna garantuojama ideali techninė būklė, tikra rida ir aiški serviso istorija. Tačiau kiekviena taisyklė turi išimčių, kurias paaiškinti ne visada įmanoma. Vienos tokių išimčių epicentre atsidūrė „Volkswagen“ bei „Audi“ automobilius parduodanti „Moller auto“.
„Moller auto“ parduodamas „Volkswagen Caddy“
„Moller auto“ parduodamas „Volkswagen Caddy“ / „Moller auto“ nuotr.

Šios įmonės centre, įsikūrusiame Vilniaus Savanorių prospekte, parduodamas naudotas „Volkswagen Caddy“. 2008-ais pagamintas baltas automobilis įveikęs 186 tūkst. km, turi 75 AG išvystantį dyzelinį variklį ir mechaninę pavarų dėžę. Jis parduodamas komiso pagrindais – tai reiškia, kad „Moller auto“ tik suteikia stovėjimo vietą kito asmens parduodamai transporto priemonei.

Skelbime rašoma, jog automobilis techniškai tvarkingas ir turi galiojančią techninę apžiūrą (iki 2017 m. birželio), 5 sėdimas vietas ir buvo pirktas Lietuvoje. Nurodytas ir jo kėbulo identifikavimo (VIN) kodas bei valstybinis numeris.

Kadangi automobilis pirktas ir visąlaik naudotas Lietuvoje, žinant VIN kodą, nesunku patikrinti jo techninių apžiūrų istoriją. Apžiūrų išrašas kiek glumina: 2011-ųjų birželį, atliekant techninę apžiūrą, „VW Caddy“ buvo įveikęs 151 tūkst. km, tačiau 2013-ųjų birželį kilometražas sumažėjo iki 137 968 km. 2015-ųjų vasaros pradžioje jis pasiekė jau 175 980 km.

„Moller auto“ nuotr./Techninių apžiūrų išrašas
„Moller auto“ nuotr./Techninių apžiūrų išrašas

Tai gali būti dėl dviejų priežasčių: arba kilometražas buvo pakoreguotas, arba buvo keistas prietaisų skydelis. Automobilio savininko kontaktai skelbime nenurodomi, o „Volkswagen“ atstovai apie jų salone parduodamą automobilį informacijos neturi daug.

Pagal šio gamintojo duomenų bazę, minimas „Volkswagen Caddy“ 2008-ųjų birželio 26-ą buvo pristatytas savininkui, po mėnesio apsilankė servise dėl garantinio gedimo, o 2013-ųjų vasario 18-ą jam buvo atliktas techninis aptarnavimas, kai kilometražas siekė 134 071 km. Apie skydelio keitimą duomenų nėra.

„Mes nematome, kas šiam automobiliui buvo daroma daugiau nei 4 metus – tai yra naudotojo atsakomybė. Techninių aptarnavimų duomenys yra logiški“, – sakė „Volkswagen“ atstovė spaudai Lietuvoje ir Latvijoje Anda Budlevska.

Po straipsnio pasirodymo praėjus kuriam laikui skelbimas iš „Moller auto“ tinklalapio buvo pašalintas, tačiau žemiau rasite jo nuotrauką. Techninių apžiūrų duomenis galima patikrinti paspaudus čia.

„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ parduodamas „Volkswagen Caddy“
„Moller auto“ nuotr./„Moller auto“ parduodamas „Volkswagen Caddy“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas