Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23 /17:46

Vyriausybė neatšaukė judėjimo ribojimų žiedinėse savivaldybėse: į kitus miestus ir parduotuves plūsta žmonės

Vyriausybė trečiadienį nutarė nekeisti judėjimo ribojimų tarp miesto ir kaimo žiedinėse savivaldybėse. Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad judėjimo duomenys rodo, jog žmonės vėl gerokai daugiau juda. 15min fotografai trečiadienį, paskutinę darbo dieną prieš šventes, užfiksavo, kas vyksta keliuose bei parduotuvėse. Greitkelyje iš Vilniaus į Panevėžį jau dieną nusidriekė milžiniška automobilių eilė. Išvažiuojančius automobilius stabdė pareigūnų patikra. O vakarop, besibaigiant darbo dienai, minios žmonių Vilniuje plūstelėjo ir į prekybos centrus.
Vairuotojų patikra
Vairuotojų patikra greitkelyje iš Vilniaus į Panevėžį. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Gana gerai mažėjęs mobilumas šios savaitės pradžioje vėl šoktelėjo (...) Siūlyčiau susilaikyti nuo keitimų, kurie ženkliai paskatintų mobilumą, ypač švenčių dienomis, kai žmonių prašome likti namuose“, – pasitarime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Pakeitimą dėl gyventojų judėjimo žiedinėse savivaldybėse Ministrų kabinetui siūlė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija, atsižvelgusi į kontrolę keliuose vykdančios policijos iniciatyvą.

Policija teigė, kad daug miestų gyventojų susiję su rajonais ir atvirkščiai, taip pat tai bus prevencija kamščiams bei padės taupyti pareigūnų pajėgumus kontrolės metu.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija kartu su pasieniečiais, šauliais ir karo policininkais vykdo masinę judėjimo kontrolę.

Ji buvo vykdoma praėjusį savaitgalį, taip pat vykdoma nuo trečiadienio iki šios savaitės pabaigos, be kita ko, kontroliuoti judėjimą planuojama ir Naujųjų metų laikotarpiu.

Keliuose susidarė spūstys

Trečiadienį atnaujinus kontrolės postus savivaldybių centrų prieigose, prie didžiųjų miestų susiformavo neilgos, mažesnės nei praėjusį savaitgalį, spūstys, sako policija.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad didžiausios spūstys susiformavo Vilniaus prieigose, čia kai kuriems vairuotojams gali tekti palaukti apie pusvalandį.

Tiesa, eilės nusidriekė tik įvažiavimuose iš Panevėžio ir Molėtų, o keliuose link Kauno ar Alytaus eismas normalus.

R.Matonio teigimu, Kauno prieigose taip pat formuojasi spūstys, tačiau jos nedidelės ir neprilygsta praėjusio savaitgalio mastams.

Klaipėdoje vienintelė automobilių eilė formuojasi prie žiedinės sankryžos atvykstant iš Kauno A1 keliu, kituose į miestą vedančiuose keliuose policija trukdžių nepastebėjo.

Masinę automobilių kontrolę policija vėl pradėjo vykdyti trečiadienį 13 valandą, siekdama įgyvendinti draudimą gyventojams judėti tarp savivaldybių be svarbios priežasties. Šie punktai veiks iki savaitės pabaigos.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo. Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat patikslino judėjimo sąlygas ir nusprendė, kad automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.

Policija Vyriausybei siūlė pakeisti judėjimo ribojimus tarp žiedinių savivaldybių, tačiau ministrų kabinetas šį pasiūlymą atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas