Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

12 mln. litų iš teisėsaugos akiratyje esančios kredito unijos – Viktoro Uspaskicho sūnui

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas glaudžiai susijęs su teisėsaugos tiriama Nacionaline kredito unija. Su kredito unija jį sieja verslas, sūnus ir 12 mln. litų, rašo delfi.lt.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Naujienų portalo delfi.lt ir tarptautinio tiriamosios žurnalistikos centro „Organized Crime and Corruption Reporting Project“ (OCCRP) atliktas žurnalistinis tyrimas atskleidė, kad už Kipre registruotos kompanijos „Gravel Investments Ltd“, kuri neseniai buvo V.Uspaskicho verslo imperijos flagmano, koncerno „Vikonda“ akcininkė, stovi V.Uspaskicho sūnus, Baltarusijoje gyvenamąją vietą deklaravęs Eduardas Uspaskichas.

Delfi.lt rašo, kad būtent Kipre, E.Uspaskicho per tarpinę kompaniją kontroliuojamoje įmonėje atsidūrė apie 12 mln. litų, išplaukusių iš Nacionalinės kredito unijos prieš triukšmingą šios kredito unijos veiklos sustabdymą.

Delfi.lt šaltinių teigimu, Nacionalinė kredito unija buvo pasitelkta „Vikondos“ akcijų perleidimo sandoriams finansuoti: bendrovės „Vėjo galia“ ir „Vikoil“ iš Nacionalinės kredito unijos ėmė paskolas ir šiomis skolintomis lėšomis sumokėjo Kipre registruotai „Gravel Investments Ltd“ už „Vikondos“ akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas