Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

Įmonės, paskelbusios apie didžiausius masinius atleidimus: neatsilaikė pusę amžiaus veikusi įmonė

Dešimtys įmonių šiemet jau priėmė nemalonius sprendimus ir atleido dalį savo darbuotojų. Aiškėja tendencija, kad atleidimų per pastaruosius 7 mėnesius ėmėsi Lietuvą paliekančios užsienio kapitalo bendrovės bei bankrutuojantys lietuviški verslai. Tarp pastarųjų – ir 50 metų veikusi siuvimo įmonė. Ekspertė sako, kad pastaruosius trejus metus aplinkybės verslui buvo sudėtingos, tad nenuostabu, kad dalis jų neišliko.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Didesnę dalį savo darbuotojų atleidžiančios įmonės privalo apie tai informuoti Užimtumo tarnybą. Ši savo puslapyje skelbia tokių bendrovių sąrašą.

Tiesa, panašu, kad šįmet tendencijos bent jau kol kas nėra tokios prastos kaip pernai.

Lietuvos darbo rinkoje situacija išlieka stabili, nepaisant krentančios produkcijos kiekio pramonės įmonėse. Užimtumo tarnybos duomenimis, liepos 1 d. šalyje registruotų bedarbių buvo 143,7 tūkst., tai – 0,6 proc., arba 0,8 tūkst., mažiau nei birželio 1 d. ir 7,3 tūkst. (4,9 proc.) mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2022 m.

Nors kurį laiką Lietuvoje fiksuota techninė recesija, šiemet masinių atleidimų, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo.

Kaip liepos pradžioje skelbė Užimtumo tarnyba, šiemet sausį–birželį tarnyba gavo 34 įmonių pranešimus apie numatomą 1,4 tūkst. darbuotojų atleidimą. Prieš metus gauti 37 pranešimai, atleisti numatyta 3,9 tūkst. darbuotojų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas

Nepaisant to, atleidimų kai kurios įmonės neišvengė. 15min apžvelgė bendrovių, šįmet pranešusių apie didžiausius grupės darbuotojų atleidimus, dvidešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi