Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

2019 metais užsienio kontroliuojamų įmonių Lietuvoje daugėjo 3 proc.

Lietuvoje 2019 metais veikė 6451 užsienio kontroliuojama įmonė – 3 proc. daugiau nei 2018 metais, skelbia Statistikos departamentas.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas imones.lt

Iš jų 6310 užsienio kontroliuojamų įmonių vykdė ne finansinę veiklą. Tokių įmonių skaičius per metus padidėjo 2 proc. ir sudarė apie 2 proc. visų šalies nefinansinių įmonių.

Daugiausia užsienio kontroliuojamų įmonių vykdė prekybos (34 proc.), profesinę, mokslinę ir techninę (12 proc.), apdirbamosios gamybos (10 proc.) bei transporto ir saugojimo (9 proc.) veiklą.

Daugiausia šių įmonių kontroliavo Rusijos (9 proc.), Baltarusijos, Vokietijos, Latvijos (po 8 proc.), Ukrainos (7 proc.), Estijos (6 proc.), Didžiosios Britanijos, Švedijos (po 5 proc.) investuotojai.

141 užsienio kontroliuojama įmonė vykdė finansinę ir draudimo veiklą. Šių įmonių skaičius augo 27 proc. ir sudarė apie 14 proc. visų šalyje veikusių finansinių įmonių. Finansų sektoriuje dominavo JAV, Didžiosios Britanijos ir Švedijos investuotojai.

2019 metais užsienio kontroliuojamose įmonėse dirbo daugiau nei 188 tūkst. darbuotojų: 175 tūkst. ne finansinę ir 14 tūkst. finansinę ir draudimo veiklą vykdžiusiose įmonėse. Per metus darbuotojų skaičius augo 3 proc. ir sudarė apie 17 proc. visų versle dirbusių darbuotojų.

Ne finansinių įmonių pajamos siekė 32,4 mlrd. eurų ir sudarė 32 proc. visų šalies ne finansinių įmonių pajamų. Per metus jos augo 5 procentais. Daugiausia pajamų uždirbo Lenkijos (17 proc.), Vokietijos (11 proc.) ir Švedijos (8 proc.) kontroliuojamos įmonės, pagal vykdomą veiklą – prekybos (38 proc.) ir apdirbamosios gamybos (36 proc.) įmonės.

Dauguma Lietuvos kontroliuojamų įmonių užsienyje vykdė prekybos (39 proc.), nekilnojamojo turto operacijų (12 proc.) ir apdirbamosios gamybos (9 proc.) veiklą. Daugiausia pajamų gavo prekybos (74 proc.), transporto ir saugojimo(8 proc.), apdirbamosios gamybos (7 proc.) veiklą vykdžiusios įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?