Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Tapinas pardavė visas „Laisvės namų“ akcijas

Vilniuje įsikūrusios bendradarbystės erdvės „Laisvės namai“ akcijos, priklausiusios visuomenininkui Andriui Tapinui, praėjusį mėnesį buvo parduotos naujam pirkėjui. Nurodoma, kad nuostolingai dirbę „Laisvės namai“ buvo A.Tapino kompanijos „Laisvės Media Group“, valdančios „Laisvės TV“, dalis.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Ši erdvė įsikūrusi Vilniuje, verslo parke „Ogmios miestas“ esančio vieno iš pastatų antrame aukšte.

„Turime 180 darbo vietų, paprastai būna užpildyta 80 proc.“, – rašoma „Laisvės namų“ tinklalapyje. Klientams siūloma nuomotis ne tik darbo vietas, bet ir kabinetus bei posėdžių sales.

Telefonu atsiliepusi „Laisvės namų“ atstovė Rasa 15min patvirtino, kad „Laisvės namai“ turi naują savininką ir kad jis – lietuviškos išmaniųjų biurų kompanijos „Flanco“ pardavimų vadovas Mantas Kairys.

Prekės ženklą „Flanco“ (buvęs „Pingin“) valdo UAB „Gigsis“, įkurta 2018 m., vis dėlto pats M.Kairys 15min patvirtino, kad projektą jis įsigijo kaip fizinis asmuo.

Su A.Tapinu telefonu susisiekti nepavyko.

„Laisvės namų“ bendradarbystės erdvė ir toliau veiks, joje įsikūrusi įregistruota „Laisvės Media Group“ toliau turėtų tęsti veiklą tik jau nebe kaip savininkai, o kaip nuomininkai, telefonu kalbėjo M.Kairys.

„Laisvės namų“ feisbuko paskyroje iki šiol nurodyta, kad „Laisvės namai“ – tai „Laisvės Media Group“ priklausanti bendradarbystės erdvė.

Vis dėlto naujasis savininkas teigė, kad tokia informacija tiesiog dar nėra pakeista - „Laisvės namus“ valdanti įmonė „Kūrybinių industrijų namai“ veiks kaip nepriklausomas vienetas.

Šios bendrovės direktore iki sandorio buvo Gabija Milašiūtė – dabartinė „Laisvės Media Group“ direktorė.

Šeštus metus skaičiuojanti „Laisvės namų“ bendradarbystės erdvę valdanti įmonė „Kūrybinių industrijų namai“ kasmet gaudavo vis daugiau pajamų, tačiau kartu didėdavo ir nuostoliai.

Rekvizitai.lt duomenimis, 2018 m. bendrovė gavo 200 tūkst. eurų pardavimo pajamų, o 2022 m. – jau 400 tūkst. eurų.

Tačiau pastaruosius dvejus metus didėjo ir bendrovės nuostoliai – 2018 m. pavyko dirbti „ant nulio“, o 2021 m. nuostolis siekė 59 tūkst. eurų, 2022 m. – jau 132,5 tūkst. euro.

Vieninteliu akcininku iki gegužės buvo A.Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas