Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Agathum“ antrąją obligacijų emisiją išleido anksčiau nei planuota

Po sėkmingo pirmojo etapo birželį, investicijų valdymo bendrovė „Agathum“ startuoja su antruoju ir didina obligacijų emisiją iki 3 mln. eurų. Bendrovės teigimu, išleidus pirmą 1,5 mln. eurų vertės emisiją sulaukta beveik 40 investuotojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

„Pasirinkome strategiją obligacijų emisiją platinti dviem etapais. Kadangi pirmasis etapas buvo sėkmingas ir matėme pakankamą paklausą, antrąjį etapą paankstinome. Išplatinome dar 1,5 mln. eurų vertės obligacijų emisiją“, – sako AB „Agathum“ direktorius Algirdas Pukis.

Pasak įmonės vadovo, sąlygos investuotojams nesikeičia: už pritrauktas lėšas „Agathum“ moka 7,5 proc. metines palūkanas. Obligacijas platina Šiaulių bankas.

„Mūsų bendrovės strategija paprasta – investuoti į aukštesnę grąžą generuojantį nekilnojamą turtą. Dėl to kartais tenka rinktis kiek netipinius, įdomesnius NT objektus, reikalaujančius papildomo dėmesio. Mes juos perkame ilgam, sutvarkome ir nuomojame. Šiuo metu kaip tik perkame du naujus NT objektus, ir tuo pačiu intensyviai ieškome naujų galimybių“, – sako A.Pukis.

Emitento vadovo teigimu, bendrovė yra orientuota į aukštesnę investicinę grąžą ir turto vertės kilimą ilguoju laikotarpiu. Siekiant užsitikrinti ilgalaikį augimą, saugumą ir galimybes greitai reaguoti į rinkos pasikeitimus, dalį savo kapitalo bendrovė laiko akcijose ir obligacijose.

„Vertybinių popierių portfelį per pusmetį išplėtėme bene dvigubai ir šiuo metu jis siekia 3,2 mln. eurų. Nors Vakarų rinkos įverčiai yra vieni aukščiausių istorijoje, šiuo metu matome geras perspektyvas besivystančių rinkų vertės (angl. Value) ir net kai kuriuose besivystančių rinkų technologijų bendrovėse“, – patikslina A.Pukis.

Neskaitant vykdomų naujų įsigijimų, bendrovė valdo 13,000 kv. m komercinės paskirties NT Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose. Jų vertė siekia apie 5,4 mln. Eur, o NT portfelio grąža yra 11,5 proc.. Šiuo metu išnuomota 98 proc. valdomo NT.

Grynasis AB „Agathum“ pelnas 2020 m. buvo 325 tūkstančiai eurų, šiais metais prognozuojamas 40 proc. pajamų ir pelno augimas. Bendrovė šiuo metu valdo 10,2 mln. eurų turtą.

Vienas žinomiausių bendrovės projektų – bendradarbystės erdvių ir nedidelių biurų tinklas Kaune „Happspace“, kuris 2019 m. gegužę buvo sėkmingai parduotas tarptautiniam tinklui „Workland“.

Be sėkmingai vystomų verslo projektų, „Agathum“ daug dėmesio skiria šalies sportininkų, sporto renginių, kultūros ir meno veiklos rėmimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas