Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos įmonė Panevėžyje investuos 10 mln. eurų ir sukurs 200 darbo vietų

Airijos tarptautinis elektrinio šildymo sprendimų gamintojas „Glen Dimplex“ paskelbė apie planus per ateinančius dvejus metus Panevėžyje investuoti 10 mln. eurų ir sukurti 200 naujų darbo vietų neseniai įsigytoje Norvegijos elektrinių šildymo prietaisų tiekėjo „Adax“ gamykloje, praneša tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“.
„Glen Dimplex“
„Adax“ gamykla / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Darbas

„Glen Dimplex“ siekia pirmauti mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių šildymo sprendimų srityje ir padėti klientams atsisakyti iškastinio kuro. Šią strategiją papildė investuotojo planai Lietuvoje, kai 2023 m. birželį jis įsigijo UAB „Adax“, Panevėžyje veikiančią nuo 2003 m. ir šiuo metu turinčią daugiau nei 200 darbuotojų. Įvykdžius plėtrą, „Adax“ gamykloje darbuotojų skaičius išaugs dvigubai ir pasieks apie 400.

Įsigytą gamyklą Panevėžyje „Glen Dimplex“ planuoja paversti elektrinių šildymo prietaisų kompetencijos centru. Bendrovės investicijos bus nukreiptos į naujos įrangos įsigijimą, esamos įrangos atnaujinimą ir gamyklos tobulinimą, taip dar labiau įtvirtinant Lietuvos, kaip strateginio bendrovės gamybos centro Europoje, poziciją.

„Mūsų gamykla Panevėžyje aptarnaus pagrindines „Glen Dimplex“ elektrinio šildymo rinkas, ypač Europoje. Įsigiję „Adax“, supratome, kad strategiškai palanki Lietuvos vieta ir kvalifikuota darbo jėga sukuria puikias sąlygas plėsti veiklą šioje šalyje“, – sako „Glen Dimplex Heating & Ventilation“ generalinis direktorius Conor Sugrue.

Įmonė ieškos MTEP ir gamybos darbuotojų, taip pat sukurs naujas aukštos kvalifikacijos darbo vietas tokiose srityse kaip gamybos inžinerija ir techninė priežiūra. Daugeliui darbuotojų naujos pareigos suteiks tarptautinio bendradarbiavimo ir profesinio tobulėjimo galimybių „Glen Dimplex Group“ padaliniuose Europoje.

Be gamybos pajėgumų plėtros, „Glen Dimplex“ ketina toliau puoselėti vietos talentus. Bendrovė žada plėsti esamą „Adax“ bendradarbiavimą su vietos švietimo įstaigomis, įskaitant pameistrystės programas, atvirų durų dienas ir moksleivių apsilankymus gamykloje.

„Kaip žmogus, gimęs ir užaugęs Panevėžyje, ypač didžiuojuosi matydamas tokius teigiamus pokyčius mūsų mieste. Naujų darbo vietų kūrimas – tiek kvalifikuotiems specialistams, tiek siekiantiems tobulėti – liudija regiono augimą ir potencialą. Malonu dalyvauti projekte, kuris ne tik stiprina mūsų įmonę, bet ir remia vietos bendruomenę bei rūpinasi jos ateities gerove“, – sako „Adax“ generalinis direktorius Aurimas Lukoševičius.

Pasak Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, „Glen Dimplex“ plėtra Panevėžyje atitinka Lietuvos siekį pritraukti tvarias, aukštos vertės investicijas: „Šis projektas stiprina Lietuvos, kaip inovacijų ir pažangios gamybos centro, reputaciją. Kartu „Glen Dimplex“ investicijos pabrėžia didėjančią mūsų šalies svarbą pasaulinėje pažangiausių, energiją taupančių technologijų tiekimo grandinėje.“

„Plėsdama veiklą Panevėžyje, „Glen Dimplex“ ne tik kuria aukštos vertės darbo vietas regione, bet ir turtina Lietuvos patirtį pažangios gamybos srityje. Panevėžys – stiprėjantis mūsų inžinerinės pramonės miestas, kuriame turime pažangių, aukštą pridėtinę vertę kuriančių įmonių, kurių produkcija eksportuojama į visą pasaulį. „Glen Dimplex“ žingsnis tik įrodo augantį šio miesto ir Lietuvos pažangios pramonės potencialą“, – sako Elijus Čivilis, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

1973 m. įkurta „Glen Dimplex“ yra privati Airijos gamybos grupė. 8 tūkst. darbuotojų turinti bendrovė veikia 20 šalių keturiuose pagrindiniuose sektoriuose: šildymo ir vėdinimo, tiksliojo aušinimo, elektrinių židinių ir buitinės technikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento