Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alibaba“ akcijos atpigo bendrovei pranešus, kad labdarai skirs 15,5 mlrd. JAV dolerių

„Alibaba“ akcijų vertė penktadienį smuko, Kinijos elektroninės prekybos milžinei paskelbus planus skirti 100 mlrd. juanių (15,5 mlrd. JAV dolerių) labdaros tikslais, kai šalies prezidentas Xi Jinpingas paragino turtuolius nuveikti daugiau mažinant nelygybę.
„Alibaba“
„Alibaba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį Xi Jinpingas paragino turtingiausias Kinijos įmones ir verslininkus stiprinti filantropines pastangas ir „sugrąžinti skolą visuomenei“, kad būtų galima perskirstyti turtus įgyvendinant „bendros gerovės“ iniciatyvą.

Reaguodama į tai, „Alibaba“, kuri šiais metais jau sulaukė ypatingo Pekino dėmesio, pranešė skirsianti lėšų tokioms sritims, kaip technologijų naujovės, smulkusis ir vidutinis verslas, laisvai samdomų darbuotojų gerovė ir lygybė sveikatos priežiūros srityje.

„Alibaba“ pirmininkas ir generalinis direktorius Danielis Zhangas pareiškė, kad grupė „noriai prisidės prie bendros gerovės įgyvendinimo“.

Paskelbus naujieną, „Alibaba“ akcijos Honkongo vertybinių popierių biržoje penktadienį atpigo net 4 proc., nes prekybininkai sunerimo dėl galimo šio žingsnio poveikio bendrovės rezultatams.

„Labdara negarantuos, kad nebus priimta daugiau taisyklių „Alibaba“ atžvilgiu“, – pažymėjo investicinės bankininkystės ir finansinių konsultacijų bendrovės „Core Pacific-Yamaichi International“ tyrimų skyriaus vadovas Castoras Pangas agentūrai „Bloomberg News“.

„Šiandien tai daugiau ar mažiau daro įtaką viso technologijų sektoriaus nuotaikoms“, – pridūrė jis.

Kinijos institucijos po ilgus metus trukusio technologijų įmonių augimo ėmėsi griežtų reguliavimo priemonių. Balandžio mėnesį „Alibaba“ buvo nubausta rekordine 2,75 mlrd. JAV dolerių bauda, ​​o suplanuotas bendrovės finansinio padalinio pirminis viešas akcijų platinimas (IPO) buvo atšauktas paskutinę minutę.

Remiantis „Bloomberg Intelligence“, 100 mlrd. juanių sudaro 31 proc. Dabartinio „Alibaba“ grynųjų pinigų balanso.

Tai dvigubai daugiau nei suma, kurią praėjusį mėnesį socialinės žiniasklaidos ir žaidimų milžinė „Tencent“ pažadėjo paaukoti mažoms pajamoms didinti, kaimo vietovėms gaivinti ir lygybei švietimo srityje skatinti.

„Alibaba“ taip pat pareiškė įsteigsianti 20 mlrd. juanių plėtros fondą savo gimtojoje Džedziango provincijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas