Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alibaba“ ir „JD.com“ skaičiavo rekordinius „Vienišių dienos“ pardavimus

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ skaičiavo rekordinius pardavimus per „Vienišių dienos“ kamoaniją, tapusią labai reikalingu postūmiu po audringų metų, kuomet įmonė atsidūrė griežtų vyriausybės priemonių, nukreiptų į technologijų bendroves, centre, rašoma pranešime spaudai.
„Alibaba“
„Alibaba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak bendrovės, Kinijos vartotojai bendrovės platformoje per lapkričio 1–11 dienas vykusias nuolaidų ir išpardavimų kampanijas išleido 540,3 mlrd. juanių (84,5 mlrd. JAV dolerių).

O skaičiuojant kartu su varžovės „JD.com“ pardavimais, bendra suma siekė 889 mlrd. juanių (139,4 mlrd. JAV dolerių) – tai atitinka ne vienos šalies bendrąjį vidaus produktą (BVP). Rodiklis taip pat buvo rekordinis ir maždaug penktadaliu didesnis nei praėjusiais metais.

Tiek „Alibaba“, tiek „JD.com“ pranešė apie didelius tokių prekių, kaip elektros prietaisai, elektronika, naminių gyvūnėlių reikmenys, kosmetika ir kitos asmens priežiūros prekės, pardavimus.

„JD.com“ akcijos Honkongo biržoje penktadienį pabrango daugiau nei 4 proc.,, nors „Alibaba“ akcijos atpigo daugiau nei 1 procentu.

„Vienišių dienos“, šventė, minima lapkričio 11 dieną, pradėta švęsti daugiau nei prieš dešimtmetį ir jos metu prekiautojai tradiciškai vieną parą siūlo dideles nuolaidas.

Visgi pramonės dalyvės pastaruoju metu išplėtė renginį nuo lapkričio 1 iki 11 dienos, o virtinė mažmenininkų ir platformų pradeda siūlyti nuolaidas ir išpardavimus ir dar anksčiau.

Prekybos šventė dabar lenkia ir JAV „Juodąjį penktadienį“, tapdama vartotojų nuotaikos barometru antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje.

Susirūpinusi, kad didžiosios technologijų įmonės tampa pernelyg galingos ir piktnaudžiauja savo dominavimu rinkoje, vyriausybė šiais metais smarkiai sugriežtino reguliavimą.

Visgi tikėtina, kad išaugusiais pardavimais bus patenkinta ir vyriausybė, siekianti sukurti modernesnę, į vartotojus orientuotą ekonomiką, sumažindama tradicinę priklausomybę nuo gamybos, eksporto ir vyriausybės investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas