Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alwark“ įsigijo 100 proc. „Linde Material Handling Ukraine“ akcijų

UAB „Alwark“ plečia savo veiklą į naujas rinkas — bendrovė informuoja, kad įsigijo 100 proc. Ukrainos bendrovės „Linde Material Handling Ukraine“ akcijų iš „Linde Material Handling GmbH“, vienos iš pirmaujančių pasaulyje šakinių krautuvų ir sandėliavimo įrangos gamintojų. „Alwark“ Ukrainoje platins „Linde MH“ industrinius krautuvus bei sandėliavimo įrangą ir teiks jų serviso paslaugas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Akcijos Verslas

„Linde Material Handling Ukraine“ kol kas užima apie 5 proc. Ukrainos rinkos. „Alwark“ mato didelį šios šalies potencialą ir per 2-3 metus rinkos dalį Ukrainoje tikisi padidinti dvigubai.

„Džiaugiamės, kad „Linde Material Handling GmbH“ vertina mūsų įdirbį, pasitiki mumis ir mato bendrą ateitį. Lietuvoje ir Latvijoje esame vieni iš šakinių krautuvų ir sandėliavimo technikos rinkos lyderių, turime klientų pasitikėjimą, išvystytas paslaugas ir techninio aptarnavimo tinklą. Įėjimas į Ukrainos rinką mums yra nauja verslo plėtros galimybė, — sako „Alwark“ grupės akcininkas Gediminas Šimkus. — Tikimės, kad „Alwark“ patirtis ir labai stiprus „Linde“ prekės ženklas leis per artimiausius 2-3 metus užimti 10 proc. Ukrainos rinkos, o ilgesnėje perspektyvoje — ir 20 proc. rinkos dalį.“

„Įsigydama „Linde MH Ukraine“, Alwark“ žengė pirmą žingsnį įgyvendinant mūsų ambicingą planą, kuriuo siekiame paskatinti augimą ir išplėsti grupės produktų pasiūlą. Šis veiklos geografijos išplėtimas yra pagrindinis „Alwark“ plėtros etapas. Esame įsitikinę, kad komanda išvystys „Linde“ veiklą Ukrainoje taip, kaip tai padarė Baltijos šalyse“, — sako Robertas Beržinskas, „Alwark“ valdybos pirmininkas.

Naujuoju Linde MH Ukraine“ vadovu paskirtas Aleksandr Kostyrko, turintis ilgametę patirtį industrinės technikos prekyboje Ukrainoje.

Šalių sutarimu sandorio vertė nėra atskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas