Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl pandemijos „Alynas“ uždarė barą sostinės centre, bet plėsis mikrorajonuose

Dėl pandemijos sumažėjus klientų srautui lapkričio viduryje duris užvėrė vienas iš „Alyno“ tinklui priklausančių barų – sostinės Jogailos gatvėje 11 metų veikusi užeiga. Įmonės atstovė sako, kad šios vietos uždarymą lėmė ne tik koronavirusas, bet ir sprendimas keisti veiklos koncepciją – nuspręsta daugiau padalinių atidaryti parduotuvėse, kurtis mikrorajonuose. Tačiau planų sugrįžti į miesto centrą neatsisakoma.
Alus
Alus / „Scanpix“ nuotr.

Kaip 15min pasakojo „Alynas“ veiklos ir kokybės vadovė Kotryna Stasiukynaitė, Jogailos gatvėje daugiausia lankydavosi užsieniečiai, tačiau pastaraisiais metais dėl pandemijos srautai krito, tuo metu nuomos kainos kilo, srautus paveikė ir įvestas galimybių pasas.

„Tikrai neslepiame, kad pandemija prisidėjo prie planų uždaryti užeigą Jogailos gatvėje, nes srautai tikrai yra nukritę ir mūsų klientai, kurie būna, pastebi, kad srautai yra sumažėję“, – 15min sakė K.Stasiukynaitė.

Nusprendėme, kad pavargo tas taškas, tad ieškosime kitų konceptų ir sprendimų.

Paklausus, ar klientų srautai nukrito tiek, kad nebuvo galima išsilaikyti, ji tvirtino, kad išsilaikyti buvo galima, tačiau nutarta, kad šis padalinys tiesiog „pavargo.“

„Mes turėjome tokį planą, kad atsidarysime daugiau padalinių prekybos centruose – tris šiais metais. Nusprendėme, kad pavargo tas taškas, tad ieškosime kitų konceptų ir sprendimų“, – tvirtino pašnekovė.

Ji atskleidė, kad yra planų kurtis ir pačiame sostinės centre – Vilniaus ar Islandijos gatvėse. „Kalbėjome ir su kolegomis, kad ta Jogailos gatvė yra šiek tiek apmirusi. Tikimės, kad ateityje mums pavyks pačiame centre susirasti patogią, smagią vietą“, – vylėsi K.Stasiukynaitė.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Akimirka iš Vilniaus gatvės
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Akimirka iš Vilniaus gatvės

O kokia situacija dėl darbuotojų, ar sunku jų susirasti? „Alyno“ atstovė sakė, kad, priėmus sprendimą kelti atlyginimus, darbuotojų dabar susirandama greičiau ir geresnės kvalifikacijos. Anot jos, nors ir yra nedidelis trūkumas, nes atidaromi nauji padaliniai, yra ir nemažai norinčių įsidarbinti kandidatų.

„Šiuo metu tokio labai didelio streso nepatiriame“, – įvardijo K.Stasiukynaitė.

Gruodžio 16 dieną Pavilnionių gatvėje, Pašilaičiuose, ketinama atidaryti „Alyno“ padalinį, tai bus jau 11-asis taškas sostinėje.

123RF.com nuotr./Baras
123RF.com nuotr./Baras

„Sodros“ duomenimis, įmonėje „Alynas“ šiuo metu dirba 60 darbuotojų.

Pandemija „uždarė“ ne vieną maitinimo įstaigą

Pastaraisiais metais buvo uždaryta ne viena populiari maitinimo vieta. Pavyzdžiui, lapkričio viduryje „Azijos skoniai“ uždarė restoranų tinklą „SOYA“.

Gegužę duris visam laikui užvėrė gastronominis maisto turgus „Uptown Bazaar“, pavasarį užsivėrė Vilniuje veikę restoranai „Boff“, „Žuvinė.“

Restoranas "Soya"
Restoranas "Soya"

Kai kurie klientų pamėgtas vietas uždarė ne dėl pandemijos. Pavyzdžiui, sostinėje po karantino veiklos neatnaujino 14 metų veikęs kaimiško alaus baras „Šnekutis“ Šv. Stepono gatvėje, nes patalpų savininkė liepė išsikraustyti.

„Uždarymas su pandemija nesusijęs, bet patalpų savininkė liepė išsikraustyti. Per 14 metų baras apsitrynė, tai jį restauruos ir darys kažką savo”, – 15min tuo metu pasakojo baro įkūrėjas Valentinas Vaškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas