Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alytaus meras iš anksto priešinasi ketinimams kurti naują padangų perdirbimo verslą

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo paskyroje „Facebook“ pareiškė priešinsiąsis verslininkų planams teritorijoje, kur 2019 metų spalio 16 dieną kilo didžiulis gaisras padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“, kurti naują padangų perdirbimo verslą.
Alytuje šalia „Ekologistikos“ planuojama įkurdinti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą
Alytuje šalia „Ekologistikos“ planuojama kurti naują padangų perdirbimo verslą / Lukrecijaus Tubio / 15min nuotr.

„Alytuje vėl norima perdirbti padangas. 50 metrų nuo gaisravietės Pramonės rajone.

Kai išgirdau, galvojau, kad kažkas juokauja. Pasirodo, juokai rimti.

UAB „Raguvilė“ prašo išduoti taršos leidimą, cituoju: „nepavojingų atliekų tvarkymui“. Nieko blogo nesakanti frazė realybėje reiškia padangų smulkinimą. Šalia sporto klubo, medicininės reabilitacijos ir sporto centro, kuriame slaugomi seneliai, ir kitų verslų, kuriuose dirba tūkstančiai žmonių.

Investuotojų mes labai laukiame. Tačiau su tokiu verslu patirties jau turime. Prisismulkinome sočiai.

Aš, kaip miesto vadovas, tokio pobūdžio reikalams Alytuje griežtai sakau NE. Kad ir koks tai pelningas verslas, padangas perdirbkite kuo toliau nuo mūsų miesto.

Tiesa, savivaldybės taršos leidimų neišduoda. Išduoda įvairios institucijos, šiuo atveju, Aplinkos apsaugos agentūra. Mūsų žodis yra tik rekomendacinis, tačiau tiesus ir aiškus“, – rašo meras.

Alytaus meras neramiai žvelgia ir į kitą investiciją šioje teritorijoje. Gegužės pradžioje Alytaus miesto savivaldybė paskelbė bendrovės „Aplinkos vadyba“ aplinkos poveikio vertinimo ataskaitą apie šalia degusios „Ekologistikos“ planuojamą įkurti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą. Ataskaitą užsakė bendrovė „MS LT01“, kuriai vadovauja žinomas vietos verslininkas Andrius Stasiukynas.

Šiai investicijai priešinasi dalis vietos gyventojų bei toje teritorijoje veikiančios kitos verslo įmonės, kurios baiminasi taršos. Tuo tarpu Projekto sumanytojas verslininkas A.Stasiukynas teigia, kad gyventojų nerimas dėl aplinkosaugos yra nepagrįstas. Anot jo, Alytuje kuriama beatliekinė mineralinės uolienos perdirbimo įmonė, jokios taršos nebus.

Nuo 2012 metų Alytuje, Pramonės gatvės 1-uoju numeriu pažymėtame pastate, kuriame įsikūrusi ir UAB „Ekologistika“, ir teritorijoje jau buvo kilę 9 gaisrai. Pats didžiausias gaisras kilo 2019 metų spalio 16 dieną. Jo padariniai žmonėms ir aplinkai – milžiniški, o valstybei padaryta žala viršija 5 milijonus eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas