Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Amazon“ praėjusį ketvirtį skaičiavo 14 mlrd. JAV dolerių pelną

„Amazon“ ketvirtadienį pranešė, kad jos pelnas praėjusį ketvirtį, apimantį žiemos švenčių laikotarpį, palyginti su analogišku ankstesnių metų laikotarpiu, padvigubėjo iki 14 mlrd. JAV dolerių, viršydamas rinkos prognozes.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Amazon Pelnas

Elektroninės prekybos milžinė teigė, kad grynieji pardavimai išaugo iki 137 mlrd. JAV dolerių, o pelną itin paskatino investicijų į lapkritį biržoje debiutavusią elektromobilių gamintoją „Rivian“ grąža.

Paskelbus pranešimą, „Amazon“ akcijos pabrango maždaug 14 procentų.

„Amazon“ krovėsi pelną prasidėjus pandemijai, tačiau bendrovė susiduria su tiekimo grandinių trikdžiais, darbo jėgos trūkumu ir infliacija, kuri varžo žmonių išlaidas ir verslo galimybes užsidirbti pinigų.

„Nepaisant šių trumpalaikių iššūkių, mes ir toliau jaučiamės optimistiški ir džiaugiamės verslu, pandemijai artėjant į pabaigą“, – veiklos rezultatus pristačiusiame pranešime teigė generalinis direktorius Andy Jassy.

„Amazon“ teigimu, ji fiksavo „didžiausius visų laikų „Juodojo penktadienio“ ir „Kibernetinio pirmadienio“ pardavimus“.

Bendrovė taip pat pažymėjo, kad jos debesų kompiuterijos padalinys „Amazon Web Services“ (AWS) pasirašė didelės vertės sutartis su „Nasdaq“, „Meta“ ir kitomis įmonėmis.

AWS per praėjusį ketvirtį generavo 17,78 mlrd. JAV dolerių pajamų – 40 proc. daugiau nei per metus.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį milžiniškus pelnus ir „Google“ patronuojančioji bendrovė „Alphabet“ bei „Apple“.

„Facebook“ valdančiai „Meta“ šį kartą sekėsi ne taip gerai, o paskelbus ketvirčio rezultatus, bendrovės vertė rinkose prarado apie 200 mlrd. JAV dolerių.

Visgi ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį „Amazon“ veiklos pelnas – pagrindinis pelningumo rodiklis – siekė 3,5 mlrd. mlrd. JAV dolerių, perpus mažiau nei prieš metus.

Artimiausiais mėnesiais tikimasi naujienų apie darbuotojų pastangas organizuoti profesines sąjungas bendrovės sandėliuose Niujorke ir Alabamoje.

Be to, vartotojų laukia narystės programos „Amazon Prime“ Jungtinėse Valstijose mokesčio padidėjimas nuo 12,99 iki 14,99 JAV dolerio per mėnesį, o metinė narystės kaina padidės nuo 119 iki 139 JAV dolerių. Tai bus pirmas kainos padidėjimas nuo 2018 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas