Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ vairuotojų stebėjimui pasitelks išmaniąsias kameras

„Amazon“ ketvirtadienį patvirtino planus prekių pristatymo transporto priemonėse įrengti dirbtinio intelekto valdomas kameras, pažymėdama, kad ši iniciatyva yra skirta užtikrinti vairuotojų saugumą.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kameros bus skirtos stebėti kelią ir vairuotojus ir leis atkreipti dėmesį į susirūpinimą keliančius dalykus bei gerąją praktiką, rašoma paskelbtame vaizdo įraše.

„Investuojame į mūsų veiklos saugumą ir neseniai pradėjome diegti pažangiausias su kameromis susijusias saugos technologijas visame savo transporto priemonių parke“, – atsakydama į naujienų agentūros AFP užklausą teigė bendrovė.

„Ši technologija vairuotojams pateiks įspėjimus realiuoju laiku, kad jie galėtų būti saugūs kelyje“, – pridūrė „Amazon“.

Ši technologija vairuotojams pateiks įspėjimus realiuoju laiku, kad jie galėtų būti saugūs kelyje.

Visgi pranešimas sukėlė nerimo dėl privatumo apsaugos bei dėl, kad įmonė gali nesąžiningai taikytis griežtas kontrolės priemones.

„Tai reiškia didžiausią korporacinį stebėjimo plėtrą žmonijos istorijoje“, – sakoma pelno nesiekiančios advokatų grupės „Fight for Future“ direktoriaus pavaduotojo Evano Greeno (Evano Grino) išplatintame pranešime.

„Reikalaujame, kad „Amazon“ nedelsdama sustabdytų šios nesaugios programos diegimą ir raginame Kongresą pradėti išsamų „Amazon“ stebėjimo imperijos tyrimą“, – parašė organizacijos atstovas.

Siatle įsikūrusi įmonė sulaukė kritikos dėl darbo sąlygų savo didžiuliame logistikos tinkle, kuris naudojasi rangovų paslaugomis užsakymų pristatymui.

„Amazon“ teigimu, sudėtingas kamerų sistemas sukūrė Kalifornijos įmonė „Netradyne“, naudojanti dirbtinį intelektą vaizdo įrašų stebėjimui. Pasak milžinės, sistema yra skirta pagerinti saugumą.

Kamerų sistema naudos mašininį mokymąsi, kad „atpažintų išsiblaškiusį vairavimo elgesį ir rizikingas situacijas“, rašoma „Netradyne“ svetainėje.

„Amazon“ remiasi tyrimais, rodančiais, kad šios sistemos gali sumažinti nelaimingų atsitikimų skaičių įspėdamos vairuotojus ir pakoreguodamos jų elgesį.

Pasak sistemos pristatymui skirto vaizdo įrašo, kamerose nenaudojami tiesioginiai kanalai, leidžiantys realiu laiku stebėti vairuotojus.

Šie prietaisai pablogins nesaugias ir nežmoniškas darbo sąlygas.

E.Greenas nerimauja, kad „Amazon“ suteiks prieigą policijai prie transporto priemonių kamerų įrašų, panašiai kaip žmonės, įsigyjantys bendrovės „Ring“ įspėjimo ir namų apsaugos kameras, gali pasirinkti vaizdo įrašais dalytis su teisėsaugos institucijomis.

„Šie prietaisai pablogins nesaugias ir nežmoniškas darbo sąlygas, kurios jau yra taikomos „Amazon“ užsakymus išvežiojantiems vairuotojams“, – kalbėjo E.Greenas.

Vos prieš kelias dienas „Amazon“ sutiko sumokėti 61,7 mln. JAV dolerių, kad būtų panaikinti kaltinimai, jog dvejus su puse metų nepriklausomiems vairuotojams nebuvo mokami dienpinigiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas