Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amber Food“: Vilniaus oro uosto rekonstrukcija mažino restoranų apyvartas

Vilniaus oro uosto rekonstrukcija trečdaliu sumažino klientų srautus sostinės restoranuose. Neigiamą įtaką pajuto ir mažesnių miestų maitinimo įstaigos, nes rekonstrukcijos metu skrydžius buvo sustabdžiusi emigrantų pamėgta pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“, „Verslo žinioms“ sako „Katpėdėlių“ ir „Charlie Pizza“ valdytojos „Amber Food“ vadovas.
Pietūs lauke
Pietūs / Vida Press nuotr.

„Oro uosto uždarymas parodė, koks svarbus Lietuvai yra susisiekimas ir turizmas. Kai kuriose sostinės turistinėse vietose – Pilies, Vokiečių gatvėje, Gedimino prospekte – įsikūrusiuose restoranuose tuo metu fiksavome net iki 30 proc. mažesnius klientų srautus, nei būtų galima tikėtis, jei nebūtų uždarytas oro uostas“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.

Anot jo, vasarą grįžta emigrantai, auginantys restoranų regionuose pajamas. „Tačiau šiemet Panevėžio, Alytaus, Šiaulių maitinimo taškuose apyvarta gali būti 3-5 proc. mažesnė dėl to, kad, vykstant oro uosto rekonstrukcijai, „Ryanair“ skrydžius ne perkėlė į Kauną, o išvis nutraukė ir atnaujins juos tik nuo rugsėjo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento