„Oro uosto uždarymas parodė, koks svarbus Lietuvai yra susisiekimas ir turizmas. Kai kuriose sostinės turistinėse vietose – Pilies, Vokiečių gatvėje, Gedimino prospekte – įsikūrusiuose restoranuose tuo metu fiksavome net iki 30 proc. mažesnius klientų srautus, nei būtų galima tikėtis, jei nebūtų uždarytas oro uostas“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.
Anot jo, vasarą grįžta emigrantai, auginantys restoranų regionuose pajamas. „Tačiau šiemet Panevėžio, Alytaus, Šiaulių maitinimo taškuose apyvarta gali būti 3-5 proc. mažesnė dėl to, kad, vykstant oro uosto rekonstrukcijai, „Ryanair“ skrydžius ne perkėlė į Kauną, o išvis nutraukė ir atnaujins juos tik nuo rugsėjo“.