Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„American Airlines“ įspėjo galinti atleisti apie 13 000 darbuotojų

Didžiausia JAV oro linijų bendrovė „American Airlines“ pranešė ketinanti įspėti 13 000 darbuotojų, kad jie gali būti atleisti dėl užsitęsusio pramonės nuosmukio, jei su COVID-19 susijusi padėtis nepagerės, o šalies vyriausybė nesuskubs pratęsti pagalbos programų.
„American Airlines“
„American Airlines“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė skaičiuoja, kad pirmąjį šių metų ketvirtį perveš mažiausiai 45 proc. mažiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, sakoma darbuotojams išsiuntinėtame laiške.

„Žinoma, tai nėra tai, ko mes norėtume, kad įvyktų, ir ketiname bendradarbiauti su profsąjunga, kad padarytume viską, ką galime ir kuo labiau sumažintume poveikį darbo jėgai“, – sakoma vežėjos vadovo Dougo Parkerio ir prezidento Roberto Isomo laiške.

Pasak jų, bendrovė nebesitiki, kad šią vasarą galės dirbti visu pajėgumu.

Nauji tarptautinių kelionių apribojimai, reikalaujantys, kad klientai turėtų neigiamus COVID-19 tyrimus, mažina paklausą.

„Vakcina nėra platinama taip greitai, kaip tikėjosi bet kuris iš mūsų, o nauji tarptautinių kelionių apribojimai, reikalaujantys, kad klientai turėtų neigiamus COVID-19 tyrimus, mažina paklausą“, – pridūrė bendrovės vadovai.

Praėjusią savaitę varžovė „United Airlines“ išsiuntė panašius pranešimus 14 000 savo darbuotojų.

D.Parkeris ir R.Isomas teigė remiantys oro transporto darbuotojų profesinių sąjungų pastangas iškovoti dar vieną palaikymo etapą Kongrese, nes šiuo metu galiojančios paramos programos turėtų baigtis balandžio 1 dieną.

JAV prezidentas Joe Bidenas yra pasiūlęs 1,9 trln. JAV dolerių dydžio ekonominės pagalbos paketą, kuris šiuo metu yra svarstomas Kongrese.

Tuo tarpu bendrovė taip pat planuoja parengti naujas programas, skatinančias ankstyvą išėjimą į pensiją ar savanorišką išėjimą iš darbo.

Pernai „American Airlines“ pajamos sumenko 62 proc., o metiniai nuostoliai siekė 8,9 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusią savaitę paskelbtoje ketvirčio darbo rezultatų ataskaitoje vežėja perspėjo, kad dabartinio ketvirčio pajamos greičiausiai sumažės 60–65 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Spalio mėnesį bendrovė į prastovas išleido 19 000 darbuotojų, tačiau sugrąžino juos į darbą po to, kai Kongresas metų pabaigoje pasiūlė daugiau paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas