Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Amgen“ įsigis teises į vaistą psioriazės gydymui „Otezla“ už 13,4 mlrd. JAV dolerių

JAV biotechnologijų įmonė „Amgen“ susitarė dėl pasaulinių teisių į vaistą „Otezla“, vartojamą psoriazei ir psoriaziniam artritui gydyti, įsigijimo už 13,4 mlrd. JAV dolerių grynaisiais, pirmadienį pranešė Jungtinių Valstijų farmacijos milžinė „Bristol-Myers Squibb“.
Vaistai
Vaistai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Psoriazė

Sandoris yra susijęs su „Bristol-Myers Squibbs“ susijungimu su JAV biotechnologijų bendrove „Celgene“, kuri parduoda savo teises į „Otezla“ norėdama gauti reguliavimo institucijų pritarimą susijungimui.

„Otezla“ pardavimas bendrovei „Amgen“ „priklausys nuo to, ar „Bristol-Myers Squibb“ ir „Celgene“ pasirašys preliminarų pritariamąjį susitarimą su Jungtinių Valstijų federaline prekybos komisija (FTC) dėl numatomo susijungimo“, – teigiama „Bristol-Myers Squibb“ pranešime.

„Šis susitarimas yra svarbus žingsnis siekiant baigti mūsų susijungimą su „Celgene“, – pažymėjo „Bristol-Myers Squibb“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Giovanni Caforio.

Bendrovė teigė besitikinti, kad jos susijungimas su „Celgene“, kurios grynųjų pinigų ir akcijų vertė siekia 74 mlrd. JAV dolerių, bus baigtas iki 2019 metų pabaigos.

Bendrovė pareiškė ketinanti panaudoti pajamas iš „Otezla“ pardavimų sumažinti skolas. Ji taip pat paskelbė, kad didina akcijų išpirkimą nuo 5 mlrd. JAV dolerių iki 7 mlrd. JAV dolerių.

Pagal susitarimą, „Celgene“ darbuotojai, susiję su „Otezla“ gamyba, pereis į bendrovę „Amgen“. Tai pat bus perduoti susiję patentai bei intelektinė nuosavybė.

G.Caforio teigė, kad „Amgen“ „turi galimybių ir infrastruktūrą toliau gaminti šį svarbų vaistą ir užtikrinti sklandų perėjimą pacientams ir sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas