Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ant Group“ gavo Kinijos reguliuotojų pritarimą steigti vartojimo paskolų įmonę

Kinijos bankų ir draudimo sektorių reguliavimo komisija (CBIRC) patvirtino „Ant Group“ paraišką, kurioje prašoma leisti sukurti įmonę, besispecializuojančią vartojimo paskolų srityje.
„Ant Group“
„Ant Group“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Tai yra pirmasis svarbus žingsnis pertvarkant Kinijos finansų ir technologijų milžinės verslą, rašo „The Wall Street Journal“.

„Ant Group“ priklausys 50 proc. naujos įmonės, įregistruotos Čongčingo mieste pietvakarių Kinijoje, o likusią dalį valdys dar šeši akcininkai.

„Chongqing Ant Consumer Finance“ pavadintai bendrovei yra išduota licencija teikti vartojimo paskolas ir atlikti kitas operacijas.

Bendrovei priklausys internetinės kreditų platformos „Huabei“ ir „Jiebei“, kuriomis Kinijoje naudojasi beveik pusė milijardo žmonių.

Kinijos valdžios institucijų nurodymu „Ant Group“ įgyvendina restruktūrizaciją, kuri pavers finansinių technologijų milžinę finansų holdingo bendrove ir jai bus taikomi kapitalo reikalavimai, panašūs į tuos, kokie taikomi bankams.

Kaip pranešta, praėjusių metų pabaigoje Kinijos reguliavimo institucijos nurodė „Ant Group“ sutelkti dėmesį į savo pagrindinį mokėjimų verslą ir pakoreguoti vartotojų skolinimo, draudimo ir turto valdymo operacijas.

Grupė valdo labai populiarią mokėjimo paslaugą „Alipay“, kuri turi daugiau nei 1 mlrd. klientų žemyninėje Kinijos dalyje.

„Alipay“ vartotojai gali naudoti išmaniuosius telefonus mokėdami už susisiekimo paslaugas autobusais ir taksi, pirkdami internetu maisto produktus ir kitas prekes, už komunalinius mokesčius ir kitus dalykus.

„Alipay“ programa suteikia vartotojams galimybę investuoti į investicinius fondus ir kitus produktus, pavyzdžiui, įsigyti draudimą.

Be to, „Ant Gruop“ per „Alipay“ teikia trumpalaikes paskolas vartotojams ir mažoms įmonėms, kurių dažnai neteikia įprastos bankinės institucijos.

Bendrovės vartojimo finansų verslas pastaraisiais metais ypač sparčiai augo ir tapo didžiausiu „Ant Group“ pajamų generatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas