Įgyvendinant šį projektą į pagalbą buvo pakviestas profesionalus bitininkas Algis Mikalopas, kuris bitininkystės versle darbuojasi jau daugiau nei 24 metus. Jis trijuose skirtinguose regionuose prižiūri daugiau nei 160 avilių.
Pasak A.Mikalopo, bitėms reikėjo kelių dienų prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų, tačiau apsipratusios jos jau kimba į darbus. Tikimasi, kad šią vasarą avilyje gyvens bei medų neš apie 100 000 bičių.
Būsiu patenkintas, jei baigiantis vasarai turėsime apie 15–25 kg medaus, įvertinant, kad tai – pirmieji metai, ir žiūrint, kaip bitėms seksis nešti medų pačiame miesto centre.
„Būsiu patenkintas, jei baigiantis vasarai turėsime apie 15–25 kg medaus, įvertinant, kad tai – pirmieji metai, ir žiūrint, kaip bitėms seksis nešti medų pačiame miesto centre“, – sakė bitininkas.
Jis pridūrė, kad bitės neturėtų sukelti jokių nepatogumų viešbučio svečiams ar šalia esančių restoranų lankytojams – bitės nesimaitina niekuo kitu, išskyrus žiedadulkes.
Viešbučio bičių surinktą medų viešbutis patieks pusryčiams, dovanos svečiams, o „Le Salon Bar and Lounge“ barmenai naudos plakdami kokteilius.
„Kempinski Hotel Cathedral Square“ generalinis direktorius Keesas Heuvelingas teigia, kad idėja įkurti bičių avilį ir viešbučio svečiams patiekti natūralų medų buvo įkvėpta „Kempinski Hotels“ tarptautinės iniciatyvos „Geriausi pusryčiai mieste“ (Best Breakfast in Town – angl.), kuri puoselėja idėją į pusryčių meniu įtraukti kuo daugiau vietinių produktų ir padidinti sveikų patiekalų pasirinkimą.