Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį duris atvėrė Liepkalnio slidinėjimo centras – bilietai šiemet brangesni, bet vilniečių tai neatbaido

Žiemos sporto entuziastai sulaukė gerų žinių – šiandien lankytojams atsivėrė lauko slidinėjimo centrai, o bilietai slidinėti artimiausioms dienoms Vilniuje jau beveik išgraibstyti. „Liepkalnio“ žiemos slidinėjimo centro vadovas Artūras Bielskus sako, kad pradėti veiklą įmonė jau buvo pasiruošusi gruodį, todėl dėl karantino apribojimų prarado daug pajamų. Dėl šos priežasties šiam sezonui teko pakelti ir kainas.

Į Lietuvą atkeliavus seniai regėtai žiemai slidinėjimo centrai su nekantrumu laukė, ar jiems bus leista atsidaryti. Vasario pirmąją Vyriausybė patvirtino taip ilgai lauktą sprendimą, tiesa, su tam tikrais apribojimais dėl pandemijos.

VIDEO: Pradeda veikti lauko slidinėjimo centrai: ar pavyks užtikrinti saugumą?

„Dabar galima slidinėti tik su savo įranga, ne daugiau nei 2 val., nuomos punktas neveikia, kavinė neveikia, slidinėjimo kalva neveikia. Iš esmės stengiamės eliminuoti visus įmanomus kontaktus ir kad nebūtų niekur galima užeiti į patalpas“, – apie dabartinę slidinėjimo centro darbo specifiką pasakoja A.Bielskus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa

„Stengiamės sureguliuoti, kad žmonės nesibūriuotų, eilėje laikytųsi minimaliai 2 metrų atstumo, kad neužsistovėtų ant kalno viršaus, paslidinėję turi palikti teritoriją. Siekiame, kad neliktų prielaidų susitikti su kažkuo bendrauti ir panašiai“, – pridūrė jis.

Ginčų valdant srautus, anot A.Bielskaus, nekyla, nes žmonės sąmoningi – visi džiaugiasi galimybe slidinėti ir nusiteikę geranoriškai.

Bilietai – iššluoti

Apie būsimą darbo pradžią lankytojams centras pranešė vos vakar vakare, o karantino laikotarpiu pramogų išsiilgę žmonės juos išpirko akimirksniu.

VIDEO: Pirmieji įspūdžiai atsidarius lauko slidinėjimo centrams: koronaviruso nebijo, o pakilusias kainas nustelbia noras slidinėti

„Bilietai buvo išgraibstyti labai greitai, žmonės yra pasiilgę pabūti gryname ore, kažką linksmesnio paveikti negu namuose prie ekrano sėdėti“, – sako vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa

Centro darbuotojai stebi, kaip sekasi skirstyti srautus, ir parduoda žymiai mažiau bilietų, nei galėtų priimti lankytojų.

„Srautą mažinome 3-4 kartus“, – informavo A.Bielskus.

Tačiau jei artimiausiomis dienomis viskas eisis gerai, Liepkalnio slidinėjimo centras palaipsniui didins parduodamų bilietų skaičių.

Pakėlė kainas

A.Bielskus teigia, kad lyginant su tais metais, kai slidinėjimo centras dirbdavo be apribojimų, dėl karantino ir draudimo veikti prarado labai daug pajamų.

Be to, įmonė patirs ir papildomų išlaidų, nes centro darbuotojai bus nuolatos testuojami dėl koronaviruso: dalis darbuotojų patikrinti šiandien, kita dalis bus testuojami rytoj.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepkalnio slidinėjimo trasa

Tad visos šios priežastys lėmė, kad šį sezoną kainos bus didesnės. Dviejų valandų slidinėjimo bilietas kainuoja 20 eurų.

„Kadangi mums liko pakankamai mažai laiko čia dirbti, mes pakėlėme kainas šiam sezonui, bet tai bus tiktai šiam sezonui, kadangi labai ribojame lankytojų srautą“, – aiškino vadovas.

O kiek sezonas truks, niekas negali nuspėti. „Paprastai vasarį jau prasideda lietūs, tai baigiasi tie slidinėjimai“, – apgailestauja A.Bielskus, pridūręs, kad labai svarbi kiekviena darbo diena.

Beje, kol kas darbo valandų Liepkalnio slidinėjimo centras ilginti neplanuoja.

„Pirmiausia mums reikia patiems pastebėti, kaip viskas vyksta, kaip vyksta bendra kalno logistika, kaip sekasi su žmonėmis, o tada jau žiūrėsime, are ilginti darbo laiką, ar imsimės kažkokių optimalių variantų, kad užtikrintume ir saugumą, ir visi žmonės būtų patenkinti“, – teigia vadovas.

Pasiruošė per kelias dienas

Slidinėjimo centrui teko reaguoti itin staigiai: vos per kelias dienas reikėjo pasamdyti darbuotojus, paruošti trasas ir nustatyti bendros tvarkos taisykles.

„Pradėjome ruoštis praeitos savaitės pabaigoje, ir pirmadienį gavome gerų žinių, kad bus galima veikti“, – džiaugiaisi A.Bielskus.

Jis priduria, kad vilties šią žiemą atidaryti slidinėjimo centrą dar nebuvo praradęs – atvirkščiai – pradėjo ruoštis dar gruodį: „Atėjus šalčiams vis gaminom, gaminom sniegą, jį saugojom, ruošėmės, tikėjomės, kad dar atsidarysim“, – atskleidžia slidinėjimo centro vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas