Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąją Dubajaus aviacijos parodos dieną „Airbus“ gavo užsakymų už 30 mlrd. JAV dolerių

Europos aviacijos ir kosminių technologijų milžinė „Airbus“ pirmadienį Dubajaus aviacijos parodoje pasirašė du didžiulius užsakymus dėl orlaivių „A320“ ir „A350“, kurių vertė siekia 30 mlrd. JAV dolerių.
Populiariausias „Airbus“ modelis „A320neo“
Populiariausias „Airbus“ modelis „A320neo“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paroda prasidėjo lapkričio 17 dieną ir truks iki lapkričio 21-osios.

Dubajaus oro linijų bendrovė „Emirates Airlines“ užsakė 50 orlaivių „Airbus 350-900“ už 16 mlrd. JAV dolerių, o kita Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) oro vežėja „Air Arabia“ ketina įsigyti 120 naujų „Airbus“ orlaivių už 14 mlrd. JAV dolerių.

„Tai labai džiugi žinia „Airbus“, – parodoje pareiškė bendrovės vadovas Guillaume Faury ir pridūrė „labai besididžiuojąs, jog „Emirates Airlines“ pasirinko „Airbus 350“.

Tuo tarpu su problemomis besigrumiančiai „Boeing“ pirmadienį pavyko gauti „737 MAX“ užsakymų vos už 1,2 mlrd. JAV dolerių.

„Boeing“ sudarė susitarimą su Turkijos vežėja „SunExpress“ dėl kuklaus 10 lėktuvų skaičiaus. Visgi tai buvo „pirmasis tvirtas užsakymas“ dėl orlaivių „737 MAX“, kuriuos uždrausta eksploatuoti kovo mėnesį, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas šaltinis iš bendrovės.

O antradienį, trečiąją parodos dieną, „Airbus“ pranešė, jog britų pigių skrydžių bendrovė „EasyJet“ įsigis dar 12 orlaivių „A320neo“ už maždaug 1,3 mlrd. JAV dolerių katalogo kainomis, taigi padidino esamą vieno praėjimo orlaivių užsakymo skaičių iki 159.

Tuo tarpu „Boeing“ antradienį taip pat sulaukė dar vienos džiugios žinios, kai Kazachstano oro linijų bendrovė „Air Astana“ pranešė ketinanti užsakyti 30 orlaivių „Boeing 737 Max 8“ už 3,6 mlrd. JAV dolerių savo naujam pigių skrydžių padaliniui „FlyArystan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas