Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apleistą Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadioną gyvenimui prikelti ruošiamasi už 2,6 mln. eurų

Jeigu Savivaldybė pritars „Baltijos sporto grupės“ projektui, per 20 metų į Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadioną bus investuota apie 2,6 mln. eurų – čia bus įrengta futbolo aikštė, krepšinio ir tinklinio aikštelės.
Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas bus prikeltas gyvenimui už 2,6 mln. eurų
Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas bus prikeltas gyvenimui už 2,6 mln. eurų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ryto“ progimnazijos stadionas atrodo visiškai netinkamas sportui – futbolo vartuose tinklą atstoja skylėta tvora, krepšinio aikštelės dirbtinė danga, ištampyta po gabalą, voliojasi aplink stadioną.

Kaip atrodo stadionas – 15min.lt fotogalerijoje:

Jau greitai viskas čia turėtų pasikeisti – planuojama į stadioną per 20 metų investuoti apie 2,6 mln. eurų. Tiesa, projektui savivaldybė kol kas yra davusi tik žodinį pritarimą, tačiau tikimasi, kad netrukus pavyks pasirašyti ir sutartį.

Į stadioną ruošiasi investuoti „Baltijos sporto grupė“ – įmonę, specialiai sukurtą šiai investicijai, ypač domina futbolo aikštės įrengimas.

Evaldas Damanauskas, įmonės atstovas, 15min.lt pasakojo, kad sprendimas dėl investicijų su Savivaldybe turėtų būti priimtas jau per artimiausias savaites.

„Mes jau kurį laiką apie tai mąstome, kalbėjomės su savivaldybe, mokyklos administracija – planuojame renovuoti dabartinį „Ryto“ progimnazijos aikštyną: įrengti futbolo stadioną, papildomas krepšinio ir tinklinio aikšteles. Kol kas vyksta tik derinimai“, – pasakojo E.Damanauskas.

Šią savaitę įmonė buvo susitikusi su mokyklos bendruomene, ir, pasak E.Damanausko, gavo jos palaiminimą investuoti į stadioną.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas bus prikeltas gyvenimui už 2,6 mln. eurų
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas bus prikeltas gyvenimui už 2,6 mln. eurų

Jis sakė, kad įmonė ketina investuoti savo lėšas.

„Tikimės, kad tai bus graži viešos ir privačios partnerystės iniciatyva. Labai norime, kad pasisektų, bet galutinio pritarimo projektui dar neturime“, – pasakojo jis.

Jeigu viskas vyks pagal planą, „Baltijos sporto grupė“ valdys futbolo aikštę, o mokyklai bus perduotos tinklinio ir krepšinio aikštelės.

„Futbolo aikštyno valdytojai būsime mes ir mokyklai leisime juo naudotis pagal numatytą tvarką, o tinklinio ir krepšinio aikštelės būtų renovuotos ir perduotos mokyklai. Visą teritoriją aptvertume. Tačiau daug dalykų kol kas yra neaišku – nežinome, ką Savivaldybė mus įpareigos“, – kalbėjo E.Damanauskas.

Į futbolo aikštyną „Baltijos sporto grupė“ tikisi pritraukti futbolo mokyklą, viliamasi, kad mokykloje bus galima formuoti sporto klases.

„Tikimės, kad ir Karoliniškių vaikus pritrauksim ir į mokyklą, ir į futbolo akademiją“, – kalbėjo jis.

15min.lt jau rašė, kad Vilniaus miesto savivaldybė, neturėdama lėšų pati rekonstruoti sostinės mokyklų aikštynus, ketina tai daryti pritraukdama privačius investuotojus. Vieną pavyzdį Vilnius jau turi – V.Sirokomlės mokyklos stadioną taip pat atnaujino privati bendrovė. Dabar galvojama šį modelį pritaikyti penkių mokyklų aikštynams, nors reikalavimai būsimiesiems investuotojams nemaži: vien investicija į kiekvieną stadioną turės siekti 800 tūkst. eurų (per 2,7 mln. Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas