Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojams pasiskundus dėl kvapų, aplinkosaugininkai patikrino dvi įmones: stabdoma dalis „EKO Perdirbimas“ veiklos

Aplinkos apsaugos departamentas atlikęs įmonių UAB „EKO Perdirbimas“ ir UAB „RetroPlast“, įsikūrusių Rudaminos g. 1 A Vilniaus rajone, Skaidiškėse, patikrinimus įteikė šešis privalomuosius nurodymus dėl nustatytų pažeidimų, stabdoma dalis UAB „EKO Perdirbimas“ įmonės veiklos, praneša Aplinkos apsaugos departamentas.
Kaip atpažinti Aplinkos apsaugos pareigūną ir jo automobilį
Aplinkos apsaugos pareigūnas / Aplinkos apsaugos ministerijos nuotr.

Operatyviai reaguojant į gaunamus pranešimus dėl juntamų intensyvių kvapų ir galimos oro taršos Skaidiškėse, Aplinkos apsaugos departamentas, bendradarbiaudamas su Aplinkos apsaugos agentūra, atliko oro kokybės tyrimus šalia įmonių UAB „EKO Perdirbimas“ ir UAB „RetroPlast“.

Oro kokybės stebėsenos matavimai Skaidiškėse atliekami nuo spalio 3-iosios siekiant įvertinti šių įmonių veiklos poveikį aplinkos oro kokybei – stotis matuoja amoniako, sieros vandenilio bei lakiųjų organinių teršalų koncentraciją, specialistai vertina matavimų duomenis.

Per UAB „EKO perdirbimas“ patikrinimą buvo nustatyti atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos pažeidimai, atliekų ir pagamintos produkcijos laikymo vietų zonų neatitikimai, taip pat nustatyta, kad apdorojamų atliekų technologinio proceso metu susidaro gamybinės nuotekos ir dumblas, kurių laikymas ir apdorojimas nenumatyti Taršos leidimo sąlygose. Taip pat  nustatyta, kad įmonė vykdo granuliavimo veiklą iš plastiko dribsnių, kuri nėra reglamentuota Taršos leidimo sąlygose. Nustatyta, kad įmonė nėra atlikusi aplinkos oro taršos šaltinių ir iš jų išmetamų teršalų inventorizacijos ir jos ataskaitos pateikusi Aplinkos apsaugos agentūrai.

Š. m. spalio 2 d. įmonei surašytas privalomasis nurodymas, kuris įpareigoja įmonę iki š. m. lapkričio 4 d. atlikti aplinkos oro taršos šaltinių ir iš jų išmetamų teršalų inventorizaciją, ją pateikti Aplinkos apsaugos agentūrai ir apie tai informuoti departamentą.

Spalio 9 d., įmonei įteikti 4 privalomieji nurodymai:

  1. stabdyti Taršos leidime nenurodytą atliekų apdorojimo technologinio proceso metu susidariusių gamybinių nuotekų apvalymo sistemos eksploatavimą,
  1. išsiurbti ir atliekų tvarkytojams perduoti nuotekų apvalymo sistemoje esantį dumblą,
  1. stabdyti granuliavimo veiklą, nenumatytą Taršos leidime,
  1. laikytis Taršos leidime nurodytų atliekų ir produkcijos  laikymo vietų.

UAB „RetroPlast“ departamento patikrinimo metu nustatyti aplinkosaugos pažeidimai dėl netinkamo paviršinių nuotekų tvarkymo, atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos reikalavimų nesilaikymo, viršyti didžiausi vienu metu leidžiami laikyti atliekų kiekiai, galimai taršioje įmonės teritorijoje neįrengta priemonių, užkertančių paviršinių nuotekų nuo šalia esančių teritorijų patekimą ant įmonės teritorijos, ir atvirkščiai. Dėl patikrinimo metu nustatytų pažeidimų departamento pareigūnai davė žodinius nurodymus pašalinti pažeidimus, kurie buvo įvykdyti š. m. rugsėjo 18 d.

Š. m. rugsėjo 30 d. įmonei „RetroPlast“ duotas privalomasis nurodymas iki spalio 30 d. atlikti aplinkos oro taršos šaltinių ir iš jų išmetamų teršalų inventorizaciją ir ją pateikti Aplinkos apsaugos agentūrai.

Dėl patikrinimo metu nustatytų pažeidimų abiem įmonėms pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR Administracinių nusižengimų kodeksą ir pagal LR Aplinkos apsaugos įstatymą.  

Norėdami išsiaiškinti visus įmanomus nemalonių kvapų šaltinius departamento pareigūnai papildomai atlieka UAB „Lesta“ ir UAB „Polimerų parkas“ patikrinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas