Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aplinkos viceministras Algirdas Genevičius: fiktyvios atliekų tvarkymo pažymos – kasdienybė

Už atliekų tvarkymo sritį atsakingas aplinkos viceministras Algirdas Genevičius tvirtina, kad į viešumą iškilęs bendrovės „Metrail“ atvejis yra tik ledkalnio viršūnė, o fiktyvios pažymos, liudijančios apie atliekų sutvarkymą, – kasdienybė. Pasak jo, šešėlinė atliekų rinka Lietuvoje gali siekti apie 80 mln. eurų per metus, rašo vz.lt.
Aplinkos viceministras Algirdas Genevičius
Aplinkos viceministras Algirdas Genevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Organizacijų mąstymas yra prastas – kam atliekas tvarkyti, jei galima jų netvarkyti ir neturėti tvarkymo sąnaudų. Jos gauna pinigus iš gamintojų ir importuotojų, paskui tuos pinigus skiria partneriams, kurie turėtų atliekas surinkti ir sutvarkyti. Tada tie pinigai „įsisavinami“, atliekų surinkėjas ar perdirbėjas išrašo pažymą, kad viskas perdirbta, antspaudą uždeda, pinigai sukasi, viskas atseit tvarkinga. Mano nuomone, tai įžūlumo viršūnė, tai kriminalas“, – interviu vz.lt sakė A.Genevičius.

Jo teigimu, po „Metrail“ atvejo FNTT pareigūnų paprašyta patikrinti atliekų tvarkytojų ir organizacijų veiklą nuo pat pradžių.

Taip pat buvo kreiptasi į kitas valstybes, nes, anot A.Genevičiaus, negalima atmesti, kad atliekos buvo vežamos net į Afriką ir ten išmetamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas