Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ fiksavo beveik dvigubai didesnį praėjusio ketvirčio pelną – 21,7 mlrd. JAV dolerių

„Apple“ antradienį pranešė, kad ką tik pasibaigusį ketvirtį jos pelnas padvigubėjo iki 21,7 mlrd. JAV dolerių, skatinamas „iPhone“ ir skaitmeninių paslaugų pardavimų augimo.
„Apple“ produkcija
„Apple“ produkcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Pelnas

Pajamos išaugo 36 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, iki 81,4 mlrd. JAV dolerių – tai geriausias technologijų milžinės fiskalinio trečiojo ketvirčio rezultatas.

„Šį ketvirtį mūsų komandos, suburtos neprilygstamu naujovių laikotarpiu, pasiūlė galingus naujus produktus mūsų vartotojams – tuo metu, kai technologijų naudojimas sutelkiant žmones visame pasaulyje buvo kaip niekad svarbus“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Timas Cookas.

Bendrovės vadovo teigimu, palengvinus pandemijos metu įvestas ribojamąsias priemones, vartotojų išlaidos ėmė augti daugelyje pasaulio vietų, o tai buvo naudinga ir „Apple“.

„Šį ketvirtį pastebėjau augantį optimizmo pojūtį tarp vartotojų JAV ir visame pasaulyje, o tai skatina naujas viltis dėl geresnės ateities ir visų naujovių, kurios tik gali būti įmanomos“, – konferencinio pokalbio metu teigė T.Cookas.

„Ypač džiaugiamės, kad mūsų technologijos ir toliau vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant ryšį, reikalingą mūsų klientams“, – pridūrė jis.

Paskelbus daugumą prognozių viršijusius rezultatus, „Apple“ akcijų vertė pasibaigus prekybos sesijai beveik nepakito.

Kalifornijos milžinės teigimu, pajamos iš „iPhone“ pardavimų šoktelėjo maždaug 50 procentų. Plėtėsi ir bendrovės paslaugos, tokios kaip skaitmeniniai mokėjimai, muzikiniai įrašai, srautinė televizija ir žaidimai.

„Mūsų rekordinio birželį pasibaigusio ketvirčio veiklos rezultatai apėmė naujas pajamų eilutes kiekviename geografiniame segmente, dviženklį augimą kiekvienoje mūsų produktų kategorijoje ir naują visų laikų aukščiausią mūsų įdiegtų aktyviųjų įrenginių bazinį lygį“, – pareiškė finansų direktorius Luca Maestri.

Kvapą gniaužiantys rezultatai paskelbti tuo metu, kai „Apple“ ir kitos technologijų milžinės susiduria su vis didesniu reguliavimo institucijų spaudimu visame pasaulyje dėl tokių bendrovių dominavimo pagrindiniuose ekonomikos sektoriuose, kuris pandemijos metu išaugo.

„Wedbush Securities“ analitiko Danielio Iveso teigimu, „Apple“ pasiekė geresnių rezultatų, nei tikėtasi, o tai greičiausiai padidins jos akcijų kainą.

„Apskritai šiuos rezultatus galime apibūdinti kaip „auksinį“ „Apple“ pasirodymą praėjusį ketvirtį, ypač atsižvelgiant į vyravusį lustų trūkumą“, – pakomentavo analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas