Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ įspėjo apie naujųjų ES taisyklių poveikį „iPhone“ saugumui

Europos Sąjungos (ES) siūlomos naujosios taisyklės, kuriomis siekiama sutramdyti technologijų milžines, gali pakenkti telefonų „iPhone“ saugumui, trečiadienį perspėjo „Apple“ vadovas Timas Cookas.
Apple
Apple / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Apple“ iPhone

Praėjusiais metais ES pristatė griežtus taisyklių projektus, nukreiptus į tokias technologijų milžines kaip „Apple“, „Google“, „Amazon“ ir „Facebook“. Pasiūlytosios taisyklės gali lemti šių milžinių veiklos pokyčius.

Kalbėdamas Paryžiuje vykusiame startuolių suvažiavime „VivaTech“, T.Cookas išskyrė kai kurias taisykles, nukreiptas į internetines „vartų sarges“, pavyzdžiui, „Apple“, kuri kontroliuoja, kurias programas galima įdiegti jos telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose.

Jo teigimu, dabartiniai pasiūlymai „priverstų leisti įdiegti pašalines programas telefonuose „iPhone“, taigi tai bus alternatyvus būdas programoms patekti į „iPhone“.

Tokios taisyklės leistų „iPhone“ vartotojams įdiegti programas tiesiogiai iš leidėjų, ko jie šiuo metu negali padaryti.

Apribojimas, kad „iPhone“ savininkai gali pirkti programas tik iš „Apple App Store“, kur komisiniai siekia iki 30 proc., yra pagrindinis ginčo tarp technologijų milžinės ir populiaraus vaizdo žaidimo „Fortnite“ kūrėjos „Epic Games“ klausimas.

ES taip pat apkaltino „Apple“ sakydama, kad bendrovė naudoja savo platformą „App Store“ konkurentėms eliminuoti.

„Apple“ atsikirto, jog programų atsisiuntimo apribojimai iš esmės yra skirti apsaugoti vartotojus nuo pavojingos programinės įrangos.

T.Cookas trečiadienį perspėjo, kad siūlomos ES taisyklės „eliminuos „iPhone“ saugumą ir daugybę privatumo iniciatyvų, kurios yra įdiegtos „App Store“.

Jis teigė, kad kai kurios ES taisyklių projekto dalys „neatitinka vartotojų interesų“.

T.Cooko teigimu, jį labai jaudina privatumo ir saugumo apsauga ir kad „Apple“ konstruktyviai dalyvaus diskusijose. Bendrovės vadovas tikisi, jog pavyks „kelią į priekį“ kuriant teisės aktus.

Skaitmeninių paslaugų įstatymas ir Skaitmeninių rinkų įstatymas, kuriuos gruodžio mėnesį pasiūlė Europos Komisija, suteiks jai galią skirti milžiniškas baudas technologijų milinėms, pažeidžiančioms konkurencijos taisykles.

Visgi įstatymų projektų dar laukia ilgas ir sudėtingas ratifikavimo procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas