Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ ketvirčio pelnas pašoko daugiau kaip 30 proc.

Nors „Apple“ praėjusį ketvirtį pardavė mažiau išmaniųjų telefonų „iPhone“, negu prognozavo analitikai, JAV technologijų milžinės pelnas pašoko daugiau kaip 30 proc. iki 11,5 mlrd. JAV dolerių.
Naujasis „iPhone X“ išgraibytuvės „Telia“ salone
Naujasis „iPhone X“ išgraibytuvės „Telia“ salone / „Telia“ nuotr.

„Apple“ įplaukos trečiąjį finansinių metų ketvirtį padidėjo 17 proc. iki 53,3 mlrd. JAV dolerių.

Įmonei paskelbus savo veiklos rezultatus, jos akcijų kursas patraukė aukštyn, o kapitalizacija dar priartėjo prie verslo istorijoje dar neregėto 1 trln. JAV dolerių lygio.

„Džiaugiamės galėdami pranešti apie geriausią „Apple“ istorijoje balandžio–birželio mėnesių ketvirtį. Tai buvo ketvirtas ketvirtis iš eilės, per kurį mūsų įplaukų augimo tempas buvo pasiekęs dviženklį skaičių“, – pareiškė „Apple“ vadovas Timas Cookas.

„Apple“ praėjusį ketvirtį pardavė 41,3 mln. išmaniųjų telefonų „iPhone“, nors analitikai prognozavo, kad jų bus parduota vidutiniškai 42 mln. vienetų.

Įmonės akcijų kursas po rezultatų paskelbimo pakilo 3,96 proc. iki 197,83 JAV dolerio.

„Apple“ Volstrito ir technologijų investuotojams galiausiai pažėrė gerų naujienų“. Įmonės pelnas pranoko lūkesčius, be to, ji prognozuoja, kad gerų rezultatų bus pasiekta ir šį ketvirtį, pažymėjo tyrimų ir konsultacijų įmonės „GBH Insights“ technologijų rinkos tyrimų skyriaus vadovas Danielis Ivesas.

Tam, kad „Apple“ kapitalizacija pasiektų 1 trln. JAV dolerių kartelę, įmonės akcijų kursui reikėtų pakilti maždaug 5 procentais.

Nesidžiaugia dėl muitų

Analitikus domino, kaip įmonė atlaiko JAV ir Kinijos prekybos ginčo padarinius.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas jau nustatė didelius plieno ir aliuminio importo muitus, kurie Pekiną ir kitas pasaulio šalis privertė įvesti muitus iš JAV importuojamoms prekėms. Be to, Vašingtonas nustatė 25 proc. importo muitą 34 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms ir rengiasi apmokestinti dar didesnę importo iš Kinijos dalį.

T.Cookas pareiškė, kad „Apple“ produktams tai kol kas nepadarė tiesioginio poveikio.

„Mūsų nuomone, muitai yra mokesčiai vartotojams, dėl kurių galiausiai sulėtėja ekonomikos augimas, o kartais gali kilti didelė nenumatytų pasekmių rizika“, – pareiškė „Apple“ vadovas.

„Visgi mes tikimės, kad tai bus išspręsta. JAV ir Kiniją neišvengiamai sieja daug dalykų, kurie šias šalis traukia kaip magnetas: viena iš jų gali klestėti tik tuo atveju, jeigu klesti kita“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas