Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ sudarė sutartį su buvusiu HBO vadovu R.Plepleriu

JAV technologijų milžinė „Apple“ pranešė, kad buvęs kabelinės televizijos kanalo HBO direktorių valdybos pirmininkas ir vykdomasis direktorius Richardas Plepleris bus atsakingas už naujosios vaizdo paslaugos „Apple TV+“ turinio kūrimą.
„Apple“ logotipas
„Apple“ logotipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ pranešė, kad su R.Plepleriu pasirašyta išskirtinė penkerių metų trukmės sutartis.

Sutartyje numatyta, kad R.Plepleris dalyvaus serialų, vaidybinių ir dokumentinių filmų kūryboje.

Eidamas šias pareigas, R.Plepleris bendradarbiaus su Jamie Erlichtu ir Zacku Van Amburgu, kurie vadovauja pasaulinei „Apple“ internetinės televizijos programos kūrimo komandai.

„Pasirašydama sutartį su R.Plepleriu, „Apple TV+“ pritraukė patyrusį profesionalą konkuravimo su „Netflix“ ir „Amazon“ internetinėmis televizijomis fone“, – parašė verslo leidinys „The Wall Street Journal“ (WSJ).

R.Plepleris dirbo bendrovėje HBO apie 30 metų, iš kurių šešerius – generaliniu direktoriumi. Praėjusių metų vasarį, po HBO susijungimo su „Time Warner“, kuriai priklauso to paties pavadinimo kino studija ir daugybė televizijos kanalų, jis išėjo ir vėliau įkūrė savo įmonę „Eden Productions“.

Lapkritį „Apple“ pradėjo siūlyti savo internetinės televizijos paslaugą. Mėnesinė šios paslaugos prenumeratos kaina yra 4,99 JAV dolerio, tačiau įsigijus bet kurį „Apple“ įrenginį, paslauga metus teikiama nemokamai.

„Apple“ yra sudariusi turinio kūrimo sutartis su prodiuseriu Stevenu Spielbergu, taip pat su televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey.

Pasak informuotų WSJ šaltinių, „Apple“ taip pat derasi su „MGM Holdings“, kuri yra patronuojamoji kino studijos „Metro-Goldwyn-Mayer“ įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas