Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ vertė perkopė 1 000 000 000 000 dolerių kartelę

Ketvirtadienį JAV technologijų bendrovės „Apple“ vertė perkopė vieno trilijono (1 000 000 000 000) dolerių kartelę. Tai pirmoji amerikiečių bendrovė perlipusi šį slenkstį.
„Apple“ parduotuvė
„Apple“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša CNN, išmaniųjų telefonų „iPhone“ gamintoja tapo trilijono vertės bendrove po to, kai ketvirtadienį vertybinių popierių biržoje jos akcijų kaina pakilo iki 207,04 dolerio už vieną. Vien per šiuos metus „Apple“ akcijų vertė išaugo per 20 proc.

Akcijų kaina išaugo po to, kai trečiadienį „Apple“ pranešė apie prognozes viršijusius pardavimų rezultatus.

Nepaisant kai kurių ekspertų nuomonės, kad „Apple“ jau turėtų susirūpinti naujų produktų pristatymu rinkai, bendrovės vertė perkopė trilijono dolerių kartelę vien dėl puikių „iPhone 8“ ir „iPhone X“ pardavimų.

„Apple“ akcijų vertė kyla ir dėl bendros technologijų sektorių gaubiančios euforijos. Prognozuojama, kad greitai susikurs visas bendrovių trilijonierių klubas. „Amazon“, „Google“ ir „Microsoft“ akcijų kaina taip pat pakilo į rekordines aukštumas šiais metais. Šiuo metu „Amazon“ vertinama maždaug 900 milijardų dolerių, o „Google“ ir „Microsoft“ – per 800 milijardų dolerių.

„Apple“ nėra pirmoji bendrovė pasaulyje, kurios vertė perkopė trilijono dolerių ribą. Naftos gigantės „PetroChina“ vertė buvo trumpam šoktelėjusi virš šios atžymos 2007-aisiais, tačiau vėliau smarkiai smuko. Dabar „PetroChina“ vertinama 205 milijardais dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas