Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ Vokietijoje investuos daugiau nei 1 mlrd. eurų

JAV technologijų milžinė „Apple“ trečiadienį pranešė planuojanti investuoti daugiau nei 1 mlrd. eurų Vokietijoje ir Miunchene įkurti didžiausią Europoje mobiliojo belaidžio ryšio įrangos puslaidininkių ir programinės įrangos tyrimų ir plėtros centrą.
Apple
Apple / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ teigimu, Miunchenas taps „europiniu inžinerijos Silicio slėniu“, kuriame bus sukurta šimtai naujų darbo vietų 5G ir belaidžių technologijų įrangą kuriančiame centre.

„Iš anksto džiaugiuosi tuo, ką sukurs mūsų inžinerijos komanda Miunchene – pradedant naujais 5G technologijų srities tyrinėjimais ir baigiant naujos kartos technologijomis“, – sakoma „Apple“ vadovo Timo Cooko pranešime.

„Miunchenas jau keturis dešimtmečius yra „Apple“ namais“, – pridūrė jis.

„Apple“ turi bazę Miunchene nuo 1981 metų. Bendrovės centruose pietų Vokietijoje dirba šimtai inžinierių, kuriančių mikroschemas.

Pasak bendrovės, investicijos regione „vien per ateinančius trejus metus viršys milijardą eurų“.

„Apple“ pridūrė, kad planuojamas naujasis centras Miunchene turėtų būti atidarytas 2022 metais ir taps didžiausiu Europoje mobiliojo belaidžio ryšio įrangos puslaidininkių ir programinės įrangos tyrimų ir plėtros centru.

Pranešimas paskelbtas kitą dieną po to, kai ES pareiškė sieksianti iki 2030 metų užimti 20 proc. pasaulinės puslaidininkių rinkos ir mesti iššūkį JAV ir Kinijai.

Pagal naująsias gaires, Europos Komisija taip pat nori, kad ES iki pirmojo dešimtmečio pabaigos sukurtų savo pirmąjį kvantinį kompiuterį ir pasirengtų naujai greitojo skaičiavimo erai.

Puslaidininkių – svarbaus kasdieną naudojamų dalykų, tokių kaip automobiliai ir mobilieji telefonai, komponento – trūkumas šiuo metu jaučiamas visame pasaulyje, o Europa yra priklausoma nuo Kinijos ir JAV importo rinkoje, kurios vertė siekia apytiksliai 440 mlrd. eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas