Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aprangos“ grupė tikisi, kad pajamų kritimas šiemet neviršys 10 proc.

Koncerno „MG Baltic“ kontroliuojama didžiausia Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos grupė „Apranga“ viliasi, kad jai pavyks sumažinti koronaviruso krizės nulemtą apyvartos atotrūkį nuo praėjusių metų rodiklių ir pajamos šiemet kris ne daugiau kaip dešimtadaliu.
Parduotuvė „Apranga“
Parduotuvė „Apranga“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aprangos“ grupės vadovas Rimantas Perveneckas portalui delfi.lt teigė, kad didžiausias apyvartos kritimas fiksuotas gegužę, dar tebesitęsusio karantino metu, tuo metu vasarą jau priartėta prie praėjusių metų lygio.

„Šiuo metu turime 15 proc. atsilikimą nuo praėjusių metų skaičių, įskaitant ir tą periodą, kurį nedirbome, tad mes tikrai nepasieksime praėjusių metų rodiklių. Kompensuoti tą daugiau nei 20 mln. eurų atsilikimą mums tikrai nepavyks, bet mes norėtume bent priartėti prie tų skaičių per likusius 4 mėnesius“, – portalui sakė R.Perveneckas.

2020-iesiems grupė planavo 6 proc. apyvartos augimą, tačiau, pasak R.Pervenecko, tokių rezultatų pasiekti nepavyks, nes prekyba nevyko pusantro mėnesio.

„Kalbant apie „Aprangos“ grupę, manau, kad apie minus 10 proc. pajamų 2020-aisiais, lyginant su praėjusiais metais, mums būtų neblogas rodiklis“, – teigė jis.

Pasak R.Pervenecko, praėjusiais metais grupės pardavimai internetu sudarė 4 proc., o šiuo metu – jau 10 proc. nuo bendrų pardavimo apimčių. Vis dėlto tai negali kompensuoti visų praradimų fizinės prekybos tinkle.

„Mes iš tikrųjų turėjome juodesnį, kitą scenarijų, buvome numatę, kokią ir kiek nuostolingą veiklą galime pakelti. Kiek mes buvome numatę atlaikyti nuostolingą veiklą, nepasakysiu, bet mes iš tikrųjų turėjome tokius skaičius, bet 2,5 mėnesio mes būtume išsilaikę ir be prekybos“, – sakė „Aprangos“ grupės vadovas.

BNS primena, kad „Aprangos“ grupė praėjusiais metais uždirbo 8,873 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 17,3 proc. daugiau nei 2018 metais. Grupės pajamos palyginamuoju laikotarpiu išaugo 9,5 proc. iki 205,029 mln. eurų, vasarį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

„Aprangos“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas