Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 20

Ar su buvusiu darbdaviu susitinkate išgerti kavos? Jei ne – štai kodėl turėtumėte

Neretai pasitaiko, kad sudalyvavę darbo pokalbyje kandidatai lieka nežinioje – negauna jokio grįžtamojo ryšio. Personalo atrankų specialistai purto galvomis ir akcentuoja, jog tai – itin bloga praktika, mat tų žmonių vėliau įmonei dar gali prireikti. Tačiau ir kandidatams supykti bei spjauti į bendrovę nereikėtų, o galbūt ateityje dar pasitaikys puikus darbo pasiūlymas būtent jiems? Tad kaip palaikyti ryšį su galimais darbdaviais ar buvusiais kandidatais, kad nebūtų nejauku? Kaip ir kodėl reikėtų palaikyti ryšį ir su buvusiomis darbovietėmis? Į šiuos klausimus atsakė ekspertai.
Moteris su puodeliu kavos
Moteris su puodeliu kavos / Shutterstock nuotr.

Nuomone apie įmones dalijasi viešai

„Kandidatams visada būtina suteikti grįžtamąjį ryšį, net ir jo nepasirinkus kitam etapui“, – pabrėžė Henrika Bivainienė, atrankų ir žmogiškųjų išteklių sprendimų kompanijos „Amston“ vadovaujanti partnerė.

Kodėl? Pasak jos, tai „mažų mažiausiai rodo pagarbą žmogui“, skyrusiam laiko ir pastangų atrankos procesui, leidžia jam toliau planuoti darbo paieškas, nestabdo kitų atrankos procesų. Taip pat grįžtamasis ryšys padeda kandidatams tobulėti ir ilgainiui galų gale užimti norimas pozicijas.

„Be to, jis stiprina darbdavių ir talentų tarpusavio ryšį, padedantį išlaikyti galimybę su kandidatais dėl kitų atvirų pozicijų bendrauti ateityje. Visa tai stiprina ir darbdavio įvaizdį – įmonę, kaip atsakingą ir rūpestingą, mato ne tik kandidatai, bet ir esami darbuotojai“, – 15min teigė H.Bivainienė.

Visgi dažniausiai grįžtamasis ryšys nėra suteikiamas, ypač, jei jis neigiamas, o tuo kandidatai nėra patenkinti. Sava patirtimi jie toliau dalijasi su kitais viešai ir taip įmonei, kaip atkreipė dėmesį H.Bivainienė, yra daroma sunkiai pataisoma reputacinė žala.

„Rinkoje jau matėme atvejų, kai ilgus atrankos procesus su sudėtingomis užduotimis rengiančios kompanijos nesivargindavo kandidatams suteikti grįžtamojo ryšio, tad su šiomis kompanijomis net jokios patirties neturėję kandidatai ilgą laiką apskritai atsisakydavo kandidatuoti į atviras pozicijas“, – paminėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito