Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Arijus“ pralaimėjo Belgijos teisme dėl vairuotojų atlygio, sprendimą skųs

Lietuvos krovinių gabenimo ir ekspedijavimo paslaugų bendrovė „Arijus“ Belgijos pirmosios instancijos teisme pralaimėjo bylą, kurioje buvo kaltinama darbo teisės ir socialinio kodekso pažeidimu.
"Arijaus" generalinis direktorius Arijus Ramonas
"Arijaus" generalinis direktorius Arijus Ramonas

Apie Briugės baudžiamųjų bylų teismo kovo 10 dienos sprendimą pranešė Nyderlandų profesinė sąjunga FNV – anot jos, „Arijaus“ vadovui, buvusiam Lietuvos susisiekimo viceministrui, teismas skyrė lygtinę šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir neįvardyto dydžio piniginę baudą, „Arijui“ taip pat nurodyta sumokėti iki dešimties tūkstančių eurų kiekvienam vairuotojui.

Teigiama, kad „Arijus“ Belgijoje buvo įdarbinęs 38 vairuotojus, dauguma kurių buvo iš Baltarusijos ir Ukrainos, jiems buvo mokamas Belgijos reikalavimų neatitinkantis atlyginimas.

„Arijus“ pabrėžia, kad jos generalinis direktorius Arijus Ramonas šioje byloje buvo laikomas atsakingas kaip bendrovės vadovas, o ne kaip asmuo, kuris būtų atlikęs nesąžiningą veiklą.

„Dėl šios priežasties A.Ramonas buvo nubaustas tik bauda, kuri sumažinta iki 50 proc. siūlyto dydžio, o ne laisvės atėmimu – priešingai nei teigė įvairūs šaltiniai“, – BNS Plius pranešė „Arijus“.

Įmonės teigimu, Briugės teismas paskelbė, kad kai kuriems „Arijaus” vairuotojams turi būti taikoma Belgijos darbo teisė, kadangi jų įprastinė darbo vieta buvo Belgija.

„Tiek bendrovė, tiek jos vadovas yra išteisinti dėl visų kitų kaltinimų, kurie buvo pareikšti baudžiamojoje byloje. Teismas laikėsi nuomonės, kad „Arijus“ tyčinio sukčiavimo nepadarė, paskirta bauda sumažinta iki 20 proc. kaltintojo siūlytos bausmės, o patenkinti civilinių ieškovų reikalavimai yra susiję su mokėjimo klaida nesant tyčios“, – rašoma bendrovės pranešime.

Pasak jo, teismas laikėsi nuomonės, jog „Arijus“ su vairuotojais elgiasi korektiškai, o atsakomybė už uosto administracijos ir bendrovės klientų Belgijoje siūlomas gyvenimo sąlygas Zeebruge negali būti perkeliama bendrovei.

„Šiuo metu „Arijus“ siekia nuspręsti, kokios tolesnės strategijos imtis šiuo klausimu“, – teigia bendrovė.

A.Ramonas BNS Plius sakė, kad Briugės teismo sprendimą ketina skųsti.

„Mes tik dabar gavome teismo sprendimą, skaitome jį, reikia suprasti ir įvertinti argumentus, kuriais remiantis buvo priimtas tas sprendimas. Taip, žinau, kad tas sprendimas yra mums nepalankus ir mes jį skųsime apeliacine tvarka“, – BNS Plius sakė A.Ramonas.

2020-ųjų vasarį Belgijoje pareigūnai sulaikė 13 vienoje stovėjimo aikštelių buvusių „Arijaus“ vilkikų, kuriuos įmonė atgavo sumokėjusi 598 tūkst. eurų užstatą. Anot „Arijaus“, Belgijos valstybinės institucijos atlieka ir dalies kitų Lietuvos bei ES valstybių transporto įmonių tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas