Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Arvi kalakutams“ iškelta restruktūrizavimo byla

Su finansinėmis problemos susidurianti viena pagrindinių „Arvi“ grupės įmonių Marijampolės „Arvi kalakutai“ galės restruktūrizuotis.
Kalakutas
Kalakutas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno apygardos teismas lapkričio 18 dieną tenkino „Arvi kalakutų“ vadovo Andriaus Upto prašymą iškelti restruktūrizavimo bylą. Šis sprendimas per septynias dienas dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

A.Uptas teismui nurodė, kad finansinių problemų atsirado po to, kai du ūkininkai Lietuvoje, iš kurių „Arvi kalakutai“ įsigydavo 90 proc. kalakutų, susidūrė su auginimo problemomis. Dėl žaliavos trūkumo „Arvi kalakutai“ negalėjo vykdyti užsakymų ir turėjo mokėti baudas produkcijos negaunantiems pirkėjams.

„Arvi kalakutai“, siekdami išvengti nemokumo bei pagerinti veiklos rodiklius, teigia atleidę apie 30 žmonių iš 160, atsisakę nepelningos Latvijos rinkos, pradėję veikloje nenaudojamo ilgalaikio turto pardavimą, automobilių parko mažinimą.

Teismo vertinimu, rugsėjo pradžioje „Arvi kalakutų“ turtas siekė 17,239 mln. eurų, o pradelstos skolos – 3,8 mln. eurų, todėl įmonė gali būti restruktūrizuojama.

„Kaip matyti iš byloje esančių dokumentų (...) pradelsti įsipareigojimai kreditoriams nesiekia pusės į įmonės balansą įrašyto turto vertės (...), bendrovė yra moki“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas atsižvelgė ir į tai, kad „Arvi kalakutai“ toliau vykdo veiklą, išlaiko turimas sutartis su prekybos tinklais, gauna minimalias pajamas.

Rugsėjį pranešta, kad dėl finansinių problemų „Arvi kalakutai“ sustabdė produkcijos tiekimą didiesiems prekybos tinklams. Vienas didžiausių šalies prekybos tinklų „Maxima“ tuomet BNS teigė, kad nepaisant to, sutartis su „Arvi kalakutais“ nėra nutraukta.

Bylos duomenimis, „Arvi kalakutai“ per šių metų aštuonis mėnesius patyrė 1,151 mln. eurų nuostolių. Registrų centrui bendrovė paskutinį kartą veiklos ataskaitą pateikė už 2017 metus.

2017-ųjų pabaigoje „Arvi kalakutų“ nariai komanditoriai buvo Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdoma Kipre registruota bendrovė „Alvator Management Limited“ (99,98 proc.) ir „Arvi kalakutų fermos“ (0,013 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas