Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atmestas bendrovės „Philip Morris Baltic“ skundas

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjos UAB „Philip Morris Baltic“ skundą, kuriame buvo prašoma panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento 2019 m. birželio 13 d. nutarimą „Taikyti ekonomines sankcijas už Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pažeidimus“, rašoma teismo pranešime.
Vilniaus apygardos administracinis teismas
Vilniaus apygardos administracinis teismas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak pareiškėjos, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, priimdamas šį nutarimą, uždraudė bendrovei teikti informaciją apie naują elektroninį įrenginį „IQOS“ suaugusiems rūkantiems asmenims, o toks sprendimas grindžiamas prielaida, jog pareiškėjos veiksmai pažeidžia Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytą paslėptos tabako gaminių reklamos draudimą. Departamentas bendrovei taip pat skyrė 2 100 eurų baudą.

Teismo įsitikinimu, bendrovė iš esmės apibūdino pojūčius, kurie atsiranda vartojant tabako gaminį naudojantis „IQOS“ prietaisu, todėl teismas padarė išvadą, kad nors nurodyta informacija buvo pateikta apibūdinant prietaisą, tačiau joje taip pat yra minimas ir teigiamai apibūdinamas kaitinamojo tabako gaminių vartojimas, taip reklamuojant ne tik „IQOS“ įrenginį, tačiau ir kaitinamojo tabako gaminius. Taigi informacija buvo pateikta tokiu būdu, kuris gali suklaidinti reklamos vartotojus dėl tikrojo šios informacijos pateikimo tikslo, t. y. buvo paslėptai reklamuojami ir kaitinamojo tabako gaminiai.

Atsižvelgęs į įstatymais nustatytą reglamentavimą, suformuotą teismų praktiką ir byloje nustatytas aplinkybes, teismas konstatavo, kad pareiškėjos atlikti veiksmai ir skleista informacija, dėl kurios buvo priimtas ginčijamas Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento nutarimas, vertintina kaip paslėpta tabako gaminių reklama.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas