Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Padėjo tašką ginče, kuriame iš buvusios „Tele2“ darbuotojos reikalauta atlyginti 52 tūkst. eurų žalą

Pardavimų vadybininke „Tele2“ dirbusi Vaida teigė šių metų pradžioje gavusi pranešimą apie darbo sutarties nutraukimą dėl jos kaltės – esą ji padariusi šiurkštų darbo pareigų pažeidimą. Buvęs darbdavys reikalavo grąžinti beveik 52 tūkst. eurų dėl tyčia padarytos žalos. Moteris jautėsi atleista neteisėtai ir su tokiais kaltinimais nesutiko. Galiausiai abi šalys pasirašė taikos sutartį: susitarta, kad minėtų pinigų Vaida darbdaviui grąžinti neturės, o ji pati atsisakė reikalavimo pripažinti jos atleidimą neteisėtu.
„Tele2“
„Tele2“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip anksčiau rašė 15min, buvusi telekomunikacijų bendrovės darbuotoja į darbo ginčų komisiją kreipėsi po to, kai buvo atleista už esą padarytą šiurkštų darbo pareigų pažeidimą, su kuriuo nesutiko.

Anot darbdavio, neva sudarinėdama sutartis su dviem įmonėmis Vaida nesivadovavo tam tikra įmonės nustatyta tvarka. Be to, darbdavio teigimu, tokiu būdu padaryta žala jam siekia 51 802,99 eurų.

Kaip pasakojo pati Vaida, darbdaviui užkliuvo tai, kad ji tinkamai nepatikrino klientų, kuriems pardavė įrangą, mokumo. Bet ji tvirtino to esą negalėjusi padaryti, nes nežinojusi apie tai, kad sistema, per kurią sudarė sutartis su keliomis įmonėmis, tądien buvo sutrikusi. Be to, moteriai buvo metami kaltinimai, kad tądien ji sudarė per didelį galimų sutarčių skaičių – apie šį ribojimą ji irgi tikino nežinojusi.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Tele2“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Tele2“

„Mane atleido iš darbo, kaltina sukčiavimu, pasinaudojimu darbine padėtimi, tyčia padaryta žala, parduodant įrangą klientams. Sistema leido sudarinėti sutartis su klientais ir pridėti jiems įrangą parduoti, tad man nekilo jokių įtarimų, ar galiu tai daryti. Darbdavys bando permesti ant manęs galimai įmonei atsiradusią žalą dėl nemokių klientų, iš kurių nė nebandė išieškoti žalos. Su darbdavio man reiškiamais kaltinimais nesutinku“, – taip situaciją anksčiau apibendrino pati Vaida.

Buvusio darbdavio ir iš darbo atleistos vadybininkės ginčas persikėlė į Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Darbo ginčų komisiją.

Ginčas baigėsi taikos sutartimi

„Tele2“ 15min atsiųstame komentare teigiama, kad telekomunikacijų bendrovės ir jos buvusios darbuotojos darbo ginčas galiausiai baigėsi šalių taikos sutartimi.

123RF nuotr./Susitarimas
123RF nuotr./Susitarimas

Atsiųstame komentare teigiama, kad buvusi „Tele2“ pardavimų vadybininkė atsisakė reikalavimo pripažinti atleidimą neteisėtu, o bendrovė nebeprašo atlyginti turtinės žalos.

„Telekomunikacijų bendrovė pažymi, kad be išimties, visais atvejais, savo darbuotojus prieš darbo pradžią apmoko bei supažindina su bendrovėje įdiegtais darbo procesais bei patvirtinta darbo tvarka. Taikus susitarimas buvo pasiektas darbuotojai atsisakius reikalavimo pripažinti atleidimą neteisėtu, o bendrovei savo ruožtu atsisakius turtinės žalos atlyginimo reikalavimo“, – teigiama „Tele2“ komentare.

VDI Komunikacijos skyrius 15min taip pat patvirtino, kad byla nutraukta, patvirtinus taikos sutartį. Inspekcijos atsiųstame komentare teigiama, kad taikos sutarties detalių atskleisti VDI negali – su darbo bylos medžiaga gali susipažinti tik ginčo šalys.

Rado kompromisą

15min bandė tiek telefonu, tiek el. paštu susisiekti ir su pačia Vaida, tačiau ji neatsiliepė telefonu, o į laiškus nieko neatsakė.

Tačiau jai atstovavusi teisininkė Rasa Vaičekauskytė 15min patvirtino, kad šalys po derybų pasiekė taikos susitarimą, padarė viena kitai nuolaidas ir rado bendrą tenkinantį kompromisą, kuris naudingas abiem ginčo pusėms.

Asmeninio archyvo nuotr./Teisininkė Rasa Vaičekauskytė
Asmeninio archyvo nuotr./Teisininkė Rasa Vaičekauskytė

„Byla baigta ir užkirstas kelias ilgam bylinėjimosi procesui teismuose“, – apibendrino R.Vaičekauskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas