Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: kodėl „Drogas“ karantino metu neatleidžia darbuotojų?

Karantinas – nemenkas išbandymo laikotarpis daugeliui verslų. Pasikeitusios darbo sąlygos, įvairūs veiklos apribojimai privertė ne vieną sunerimti: ar pasibaigus pandemijai pavyks išsaugoti darbo vietą? Tačiau krizės ateina ir praeina, o už jas daug svarbiau – įmonės reputacija ir jos darbuotojų išsaugojimas.
Atvirai su vadovu - Lina Mieliauskienė
Lina Mieliauskienė ir Daina Žymantė

Tą patvirtina ir grožio bei sveikatos prekes siūlančios įmonės „Drogas“ generalinė direktorė Daina Žymantė. Pasak jos, paskelbus karantiną, įmonės vadovybė apie darbuotojų skaičiaus mažinimą nesvarstė net žinodama, kad laukia sunkus metas.

„Mums svarbi socialinė atsakomybė, darbdavio reputacija, svarbu, kaip į įmonę žiūrės darbuotojai. Todėl priimdami spendimą žiūrėjome į situaciją iš ilgalaikės perspektyvos – baigsis karantinas ir vėl turėsime veikti, darbuotojų vėl reikės“, – laidoje „Atvirai su vadovu“ mintimis dalijosi D.Žymantė.

Pašnekovė vadovė pripažįsta, pastarieji mėnesiai ne tik jos atstovaujamai įmonei, bet ir visiems prekybininkams nebuvo lengvi: „Drogas“ buvo priversti uždaryti 54 fizines parduotuves, todėl įmonei pajamų šaltiniu tapo tik elektroninė prekyba. Ji sudaro tik nedidelę dalį apyvartos, todėl atsirado didelių iššūkių, pareikalavusių sprendimų, kaip tvarkytis su esama situacija.

„Patyrėme didelį smūgį, visiškai negalime prekiauti, o išlaidos juk liko. Priėmėme finansiškai nelengvą sprendimą, tačiau savo darbuotojų neatleidžiame – išleidžiame juos į prastovas, ir net mokėsime kompensacijas“, – kalbėjo D.Žymantė.

Ir nors įmonė karantino metu stengiasi išsaugoti visus darbuotojus, ji sako suprantanti ir tuos verslo atstovus, kurie neturėdami pasirinkimo nusprendė mažinti etatų skaičių. Esą kai sąlygos sunkios, verslas kitaip tiesiog negali išgyventi.

„Tai galima suprasti, bet ne pateisinti. Manau, kad darbdavys, priimdamas žmones, iš dalies prisiima atsakomybę. Dėl šios priežasties sunkiu metu negalima elgtis su žmonėmis drastiškai – mes darbuotojus labai vertiname, juos tausojame“, – sakė ji.

Pašnekovė neslepia, karantinas – tai laikas, kai tenka operatyviai reaguoti į besikeičiančias aplinkybes, tačiau su vieninga komanda esą viskas įmanoma. „Esame didelės korporacijos dalis, turime palaikymą, kuris be galo svarbus – be jos pagalbos nebūtume galėję žengti šio žingsnio“, – atviravo D.Žymantė.

Visą „Atvirai su vadovu“ laidą žiūrėkite čia:

VIDEO: „Atvirai su vadovu“: kodėl „Drogas“ karantino metu neatleidžia darbuotojų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas