Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Augintiniai sulaukia vis daugiau dėmesio: parduodama daugiau gyvūnų maisto, parduotuvės kraustosi į internetą

Lietuvoje auginama beveik pusantro milijono kačių ir šunų. Tačiau tik penktadaliu šeimininkai rūpinasi taip, kaip savimi. Tačiau situacija keičiasi – gyvūnų prekių parduodama vis daugiau, aktyvėja internetinė prekyba.
Kačiukas su ančiukais
Kačiukas su ančiukais / „Scanpix“/„Caters News“ nuotr.

80 proc. augintinių gyvena prastesnėmis sąlygomis negu vidutinė naminių gyvūnų gyvenimo kokybė ES. Tačiau gyvūnų prekių parduotuvių atstovai prognozuoja, kad per artimiausius metus augintinių gyvenimo kokybė pagerės.
Lietuvoje šunų yra apie 745 tūkst., kačių – per 650 tūkst.

FEDIAF skaičiuoja, kad ES naminių gyvūnų pramonė (maistas, aksesuarai, paslaugos) sudaro apie 24 mlrd. eurų ir pastaruosus 3 metus augo nepriklausomai nuo žemyno ekonominės situacijos ir jo gyventojų perkamosios galios.

Skaičiuojama, kad naminių gyvūnų pramonė ES sudaro apie 24 mlrd. eurų. Pastaruosius trejus metus šis skaičius tik augo.

Internetinės gyvūnų prekių parduotuvės „Pet24” atstovas Tadas Deksnys sakė, kad parduotuvės apyvarta pastaruosius kelerius metus augo po 100 proc. per metus.

Zoologijos prekių rinkos dalyviai skaičiuoja, kad rinka Lietuvoje šiuo metu sudaro 140-180 mln. litų. Maždaug 5-6 proc. rinkos tenka prekybai internetu, kur šiuo metu aktyviai veikia daugiau 10 prekybininkų.

T.Deksnio teigimu, ateityje stiprios rinkoje bus tik tos parduotuvės, kurios prekiaus ir internetu, ir turės įprastas parduotuves.

Internetu savo augintiniams prekes perkantys šeimininkai vidutiniškai išleidžia daugiau, perka brangesnes prekes ir tai daro dažniau nei zoologijos prekių pirkėjai prekybos centruose.

„Tos prekės yra kokybiškesnės. Tendencija yra tokia – pardavimai auga pakankamai stipriai“, - pasakojo T.Deksnys.

Prekių augintiniams parduotuvės ir veterinarijos vaistinės „VET-1” atstovas Aivaras sakė, kad netrukus internetu ketina pradėti prekiauti ir „VET-1”.

„Matome potencialią. Tikimės jau iki naujų metų pradėti prekiauti internetu“, - sakė įmonės atstovas.

Daugiausia gyvūnams prekes perka moterys. Pirkdamos didesnius kiekius maisto, jos renkasi internetinę parduotuvę, kad pačioms nereikėtų tampyti sunkių maisto maišų.

Skaičiuojama, kad iki 2015 m. internetu vyks maždaug 15 proc. visos prekybos zoologijos prekėmis Lietuvoje, o pati rinka išaugs iki daugiau nei 200 mln. litų. 

Vidutiniškai per visą savo gyvenimą augintinis šeimininkui Lietuvoje kainuoja iki 10 tūkst. litų. Palyginimui, Didžiojoje Britanijoje šeimininkas savo augintiniui nuo jo įsigijimo iki mirties vidutiniškai skiria daugiau nei 70 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas