A.Išarienė teigė, kad VMVT kontrolieriai į „Apvalaus stalo klubą“ nuvyko po gauto vartotojo skundo elektroniniu paštu. Vartotojas laiške skundėsi, kavinėje nėra laikomasi keliamų reikalavimų maisto ruošimui.
„Tai tikrai prestižinis restoranas ir norėjome patys staigiai pažiūrėti. Iš visų mūsų turimų duomenų kontrolės sistemoje matėsi, kad toje įstaigoje anksčiau nebuvo jokių pažeidimų, – pasakoja A.Išarienė. – O skundas atvėrė langus į tos kavinės virtuvę“.
Moliūgų sriuboje aptiktas patogeninis mikroorganizmas, auksinis stafilokokas, pasak A.Išarienės, rodo nešvarių rankų ligą ir į maisto produktą pateko būtent dėl sąlyčio su žmogumi.
Moliūgų sriuboje aptiktas patogeninis mikroorganizmas, auksinis stafilokokas, pasak A.Išarienės, rodo nešvarių rankų ligą ir į maisto produktą pateko būtent dėl sąlyčio su žmogumi.
„Tai ne tas atvejis, kai tarša į įmonę būtų atėjusi per žaliavas“, – patikino VMVT Maisto skyriaus vedėja. Jos teigimu, auksinis stafilokokas dažnai aptinkamas ant odos bei nosies gleivinėje, o jo nešiotojas nejaučia jokių simptomų.
Vis dėlto, tai, ar šis patogeninis mikroorganizmas padarys žalą žmogaus organizmui, priklauso nuo pastarojo imuniteto.
„Jeigu žmogaus imunitetas nusilpęs, jam gali prasidėti uždegiminis procesas. Viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus imuniteto. Tačiau rizika didžiulė. Jeigu maistas užkrėstas patogenais, tikriausiai nei vienas nenorės už tai mokėti pinigų“, – tikino A.Išarienė.
Iš viso Lietuvoje veikia daugiau negu 4000 kavinių ir restoranų.
Tarnybos atstovė priminė, kad iš viso Lietuvoje veikia daugiau negu 4000 kavinių ir restoranų. Visos šalies viešojo maitinimo įstaigos, remiantis jų veiklos pobūdžiu, yra suskirstytos į keturias grupes, todėl skiriasi jų planinio tikrinimo dažnis.
„Pagal nustatytą planą didelės rizikos įstaigos tikrinamos du kartus per metus, vidutinės – vieną kartą per metus, mažos vieną kartą per dvejus metus, o labai mažos – kartą per trejus metus“, – aiškino A.Išarienė.
VMVT atstovė tikino, kad įmonės, kuriose aptinkami pažeidimai, siekia juos ištaisyti kuo greičiau ir su šia institucija noriai bendradarbiauja.
„Ši įmonė („Apvalaus stalo klubas“) mūsų pareigūnus informavo apie atliktą valymą ir dezinfekavimą, buvo paimti pakartotiniai aplinkos tyrimai. Ar efektyviai išvalyta patalpa nuo patogeninių organizmų, mes matysime tik sulaukę laboratorinių tyrimų“, – paaiškino A.Išarienė.
„Įmonė geranoriškai vykdė tarnybos nurodymus ir įgyvendina prevencines mūsų rekomenduotas priemones. Be to, darbuotojai tikrinasi sveikatą“, – džiaugėsi VMVT Maisto skyriaus vedėja.
15min.lt susisiekti su Trakų restorano „Apvalaus stalo klubas“ atstovais nepavyko.