Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Auksinio alaus šventė

„Pilsner“ tipo arba kitaip „auksiniam“ alui jau 170 metų
Alaus šventė
Alaus šventė / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Alaus šventė

Iki 1842 metų visas parduodamas ir geriamas alus buvo tamsus ir drumstas bei tiekiams mediniuose bokaluose, stiklinių taurių tuomet niekas nenaudojo. Tikėtina priežastis ta, kad tamsus drumstas alus nebuvo patrauklus žiūrėti, gal tik gerti..., o gal tik įkaušti..?

Taip buvo iki 1842, kada buvo subrandinta ir išpilstyta primoji gryno, skaidraus, arba kitaip „auksinio“ alaus statinė. Ir tai pakeitė viską! Šiai dienai daugiausia išgeriame skaidraus ir šviesaus „Lager“ alaus ir didžioji dalis, tai „Pilsner'is“, kuris ir buvo šio perversmo pradininkas.

Šią 170 metų jubiliejaus šventę švęs ir, sakoma, tos pirmosios „Pilsner“ tipo alaus statinės gamintojas ir visos „Pilsner“ kategorijos įkūrėjas „Pilsner Urquell“ alus.

Kai buvo pirmą kartą išvirtas „Pilsner'io“ alus, žinia apie šį nepaprastą gėrimą pasklido labai greitai. Pirmojo pasaulinio karo išvakarėse šio alaus buvo galima įsigyti 34 šalyse – nuo Egipto iki JAV. Tačiau 1948 m. nusileidusi Geležinė uždanga paslėpė šį alų nuo pasaulio iki Aksominės revoliucijos 1989 m. Šiandien šio prekių ženklo produkcijos galima įsigyti 51 šalyje. „Pilsner Urquell“ yra vienas svarbiausių „SABMiller“ daryklos tarptautinių prekių ženklų.

„Pilsner Urquell“ yra originalusis Pilsner tipo alus, sukurtas 1842 m. „Pilsner Urquell“ reiškia „Pilsneris iš pirminio šaltinio“. Ir šiandien šis alus verdamas pagal originalų receptą, naudojant tas pačias kokybiškas sudedamąsias dalis ir pažangų procesą kaip ir 1842 m. Savitas sodrus skonis išskiria šį alų iš kitų, jaučiama puiki saldumo ir kartumo pusiausvyra. „Pilsner Urquell“ yra vienas pagrindinių „SABMiller“ daryklos tarptautinių prekių ženklų. Šis alus priklauso aukščiausios kokybės gaminių kategorijai.

2012 m. spalio 5 d. „Pilsner Urquell“, pirmasis pasaulyje auksinis alus, švenčia 170 metų jubiliejų.

Jubiliejinio „Pilsner Urquell“ alaus statinės pasiekė ir Lietuvą. Spalio 5d., penktadienį, šio jubiliejinio alaus bus galima ragauti: Vilniuje restorane „Fortas“, Algirdo g.17 bei „Gringo Pub“ Vilniaus g. 31;  Klaipėdoje alinėje „Herkus Kantas“ Kepėjų g. 17.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas