Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukso karštinė: gyventojai šluoja luitus, monetas, o ekspertas įspėja – tai baimės valiuta

Tęsiantis karui Ukrainoje, investicinį auksą siūlančios įmonės stebi milžinišką gyventojų susidomėjimą aukso luitais bei monetomis. „Tokio bumo dar nėra buvę“, – sako bendrovės „Florinus“, turinčios didelį tauriųjų metalų asortimentą, vadovas Žilvinas Leškevičius. Paklausiausi yra 30–50 gramų luitai, tačiau noriai perkami ir didesni. Visgi ekspertas sako, kad nereikėtų galvoti, jog auksas išgelbės nuo infliacijos ir vadina jį „spekuliacine valiuta“.
Aukso luitai
Aukso luitai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąją Rusijos invazijos į Ukrainą dieną aukso kaina šoktelėjo – vasario 24 dieną „CME Globex“ biržoje ji pakilo 1,6 proc. ir siekė 1,94 tūkst. JAV dolerių už unciją.

Tačiau pastaruoju metu aukso kaina krinta – kaip kovo 11 d. skelbė „Reuters“, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pareiškus, kad derybose su Ukraina matyti „tam tikrų pozityvių poslinkių“, šio metalo kaina ėmė kristi.

Puslapio „Gold.co.uk“ duomenimis, trečiadienį, kovo 16 d., 17.15 val. uncija aukso kainavo 1,91 tūkst. JAV dolerių. Per savaitę aukso kaina nukrito 4,24 proc. Visgi apskritai per pastarąjį mėnesį jo kaina stiebėsi į viršų ir iš viso pakilo 2,67 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas