Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BaltCap“: esame įmonių „našlaičių“ supirkėjai

Baltijos šalių privataus ir rizikos kapitalo investicijų bendrovė „BaltCap“, vieną po kitos perkanti Lietuvos ir kitų Baltijos šalių įmones, investicijų taikinius atsirenka vadovaudamasi vadinamąja įmonių „našlaičių“ filosofija, interviu „Verslo žinioms“ sakė „BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.
Temos: 1 „BaltCap“

„BaltCap“ investavimo filosofija pagrįsta vadinamąja įmonių „našlaičių“ koncepcija, išvestine angliško termino „corporate orphan“ forma. „Corporate orphan“ apibrėžiama kaip antrinė įmonė ar padalinys, kurios strateginė reikšmė smarkiai sumažėja keičiantis organizacijos plėtros tikslams. Tai taip pat gali būti ir bendrovė, kuri nedera prie organizacijos struktūros įmonėms jungiantis", – sakė S.Gustainis.

Pasak jo, „BaltCap“ neperka stichiškai ir visuomet ieško galimybių papildyti tokį aktyvą geografiškai ar funkciškai.

„BaltCap Private Equity Fund II“ fondas yra pritraukęs Baltijos inovacijų fondo (BIF) finansinę injekciją ir investuoja į inovatyvius verslus Baltijos šalyse. Pernai fondas įsigijo Estijos atliekų tvarkymo įmonę „Eesti Keskkonnateenused“, nekilnojamojo turto Baltijos šalyse administravimo bendrovę „BPT Real Estate“ ir finansinių procesų automatizavimo sprendimų teikėją Baltijos šalyse „Opus Capita“, o užpernai investavo į Lietuvos atliekų tvarkymo bendrovę „Ecoservice“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai