Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BaltCap“ suformavo didžiausią Baltijos šalyse privataus kapitalo fondą

Didžiausio Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojo fondo tikslas – atlikti iki 10 investicijų regione, vadovaujantis pasiteisinusia „pirk ir augink“ strategija. BPEF III taikiniai – brandžios Baltijos ir Šiaurės šalių įmonės, kurių vertė siekia 10-100 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Atrodytų, kad tai – tik skaičiai, tačiau šio fondo formavimo užbaigimas yra tikras mūsų augimo istorijos riboženklis. Didžiausias fondas, visų pirma, reiškia dar labiau išaugusį investuotojų pasitikėjimą mūsų komanda ir regiono potencialo pripažinimą. Apskritai, komanda yra itin svarbus veiksnys, todėl investuojame kartu su įmonių vadovais ir siekiame bendro tikslo – tapti tarptautinio verslo čempionais ne tik Naujajame Šiaures regione, bet ir globalioje rinkoje“, – sakė vadovaujantis „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis.

„Didžiuojamės anksčiau sukurto fondo BPEF II veiklos rezultatais ir esame tikri, kad Naujajame Šiaurės regione yra daug potencialo, kurį galime realizuoti. Esami ir nauji investuotojai, aukščiausios kategorijos tarptautiniai instituciniai investuotojai, fondų fondai, šeimos biurai ir, pirmą kartą tokio tipo „BaltCap“ fondų istorijoje, pavieniai privatūs asmenys – tokia naujojo BPEF III fondo investuotojų struktūra. Mes didžiuojamės jų pasitikėjimu“, – pažymėjo „BaltCap“ vadovaujantis partneris Martinas Kõdaras.

„Labai svarbu, kad plečiame investicijų geografiją. Baltijos šalys visuomet buvo „BaltCap“ namų rinka, tačiau su šiuo fondu mes aprėpsime plačiau – visų pirma, Suomijos ir Švedijos įmones, turinčios sąsajų su Baltijos šalimis. Šiaurės ir Baltijos šalys organiškai virsta didesne, integruota Naujojo Šiaurės regiono rinka, siūlančia plačias verslo galimybes. Tikimės, kad BPEF III taps tokios integracijos skatintoju“, – pridūrė „BaltCap“ vadovaujantis partneris Peeteris Saksas.

S.Gustainis pažymėjo, kad fondas savo veikloje vadovausis aiškiai apibrėžtais ESG (aplinkosaugos, socialiai atsakingo verslo ir valdysenos) kriterijais. „Tvaraus verslo kūrimas buvo vienas iš „BaltCap“ kertinių akmenų. Jau 10 metų teikiame ESG ataskaitas, ESG kriterijai šiandien yra visiškai integruoti į mūsų veiklos modelį ir yra diegiami mūsų valdomose kompanijose“, – kalbėjo S.Gustainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas