Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Baltic Agro“ pajamos pernai augo 37 proc. iki 410 mln. eurų

Danijos kapitalo žemės ūkio produkcijos prekybos bendrovė „Baltic Agro“ pernai gavo 409,9 mln. eurų pajamų – 36,7 proc. daugiau nei 2020 metais.
Rekonstruotas kelio ruožas
Rekonstruotas kelio ruožas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonės grynasis pelnas siekė 3,66 mln. eurų ir buvo 31,7 proc. didesnis, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

Nurodoma, kad pernai gamtinės sąlygos buvo palankios regiono žemdirbiams, kviečių derlius regione ir pasaulyje atitiko penkerių metų vidurkį, nors ir buvo šiek tiek kuklesnis nei prieš metus. Infliacijos lūkesčiai, energijos išteklių bei trąšų kainų augimas lėmė derliaus supirkimo kainų aukštumas metų pabaigoje, o nepaisant buvusios pandemijos, vartojimas maisto žaliavų ir pašarų sektoriuje tęsė augimą.

„Šie veiksniai leido pelningai vykdyti išankstinius grūdų kultūrų pardavimo bei trąšų ir kitų žaliavų pardavimą vietos ūkiams“, – teigiama metiniame pranešime.

Bendrovė turi sandėlius Vilniuje, Kėdainiuose, taip pat Raseinių, Vilkaviškio ir Panevėžio rajonuose, o pastarajame rajone – ir sėklų fabriką. Veiklą jį vykdo ir per sandėlį-elevatorių Pakruojo mieste, taip pat turi elevatorių Kėdainiuose.

Pagrindinė bendrovės veikla yra didmeninė ir mažmeninė prekyba trąšomis, augalų priežiūros ir jų apsaugos priemonėmis, grūdais, sėklomis, taip pat sėklų gamyba, trąšų įpakavimas ir kita.

100 proc. „Baltic Agro“ akcijų valdo Danijos „DV Agravis International Holding“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas